Foto: Vesna Lalić/Nova.rs: Filip Krainčanić/Nova.rs; Shutterstock

Nakon objave spiska botova na društvenim mrežama i ispovesti žene koja je botovala za SNS, na Tviteru se oglasila Marija Lukić. Ona je bila žrtva seksualnog uznemiravanja Milutina Jeličića Jutke, ali i progona botova naprednjaka na društvenim mrežama.

„Pretili. Vređali. Najstrašnije lagali. Proganjali i fotografisali sa decom na bazenu, igralištu, igraonici i kačili na mreže uz komentare kako sam srećna, kako me ne dotiče postupak. Montirali gole fotografije. Objavili zdravstveni karton i sve podatke. Empatije nemam, žao mi je“, napisala je Lukić na Tviteru, koja je sada poslanica „Ujedinjenih“.

Ona je i nedavno za TV N1 pričala o tome kroz šta je prolazila. Kako je rekla, ugržavana je i fizički, njena porodica je najstrašnje vređana, kao i svi ljudi u njenom okruženju.

„To je išlo do te mere da sam skoro 20 prijava podnela, što VTK odeljenju, a od toga su samo dve procesuirane zato što su bile u pitanju pretnje po život“, pričala je Lukić.

PROČITAJTE JOŠ

Marija Lukić je pre oko tri godine na svom Fejsbuk profilu objavila deo od čak 15.000 SMS poruka koje je tokom dve godine dobijala od predsednika opštine Brus. Policija je u martu 2018. podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, ali je tužilaštvo pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić.

Uprkos pritiscima male sredine i pretnjama, Lukić je u toj borbi istrajala. Jeličić, koji je u međuvremenu izašao iz SNS, je na kraju osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvoljene polne radnje.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare