Foto: N1

Jovana Brajović Stojiljković iz Surdulice bivši je član zvaničnog internet tima Srpske napredne stranke, koju je lično vodio jedan državni sekretar. Brajović je i po aktivnostima i broju naloga bila najaktivniji član. Od njih je, kako svedoči, dobila posao i za njih je pristala da omalovažava ne samo političke neistomišljenike, već i njihove koalicione partnere iz SPS-a. Na kraju je direktora tužila za mobing.

Na Tviter nalogu „Protiv diktature“ objavljena je pre nekoliko dana tabela u kojoj su, kako se tvrdi, pobrojani botovi uz puno ime i prezime i linkove naloga na Tviteru. Kako tvrdi korisnik tog naloga, na spisku se nalazi 14.000 botova SNS-a, koji su uglavnom zaposleni u državnim službama širom zemlje. Verodostojnost spiska za sada nije potvrđena, a stigao je odgovor predsednka šefa poslaničke grupe naprednjaka u Skupštini Milenka Jovanova „pola su izmislili, nalupali pola, pisali ko zna šta, protiv ljudi iz SNS-a sva su sredstva dozvoljena“.

Jovana Brajović zaposlena je u Vlasinskim hidroelektranama, a trenutno je u odeljku elektro izvršenja. Direktor ovog preduzeća EPS-a i stranački kolega Boban Petrović joj je, kako kaže tražio da mu se obraća porukama.

Foto: N1

„On je meni uvek tražio preko poruka da mu se obraćam. I ja kad njemu pošaljem poruku, on meni kaže ovo – ajde neku sličicu. Jedan direktor uvaženi“, rekla je Brajović u svom svedočenju u emisiji Njuz najt specijal na N1 televiziji.

Foto: N1

U prepisci se vidi da ga je Brajović kontaktirala u vezi sa ugovorom koji joj ističe, a da joj Petrović na to odgovara sa „aj neku sličicu pa se dogovaramo, kiss“. Brajović je zatim pokazala i poruke koje joj je Petrović slao, a koje imaju seksualne konotacije, kao i pozive na putovanja.

Foto: N1

„Ja imam žensko dete, ja neću da dozvolim da se dete moje stidi od mene i da pokazuju prstom u nju. Ako želite čuvajte me na posao zbog moje sposobnosti i što sam vredna i odgovorna za svoj posao. Ja vas cenim i poštujem, a vi kako hoćete. Za ovo naše kuckanje i priču niko neće da zna, budite siturni, ali meni je mnogo teško“, navela je Brajović u jednom od odgovora Petroviću i navela mu da joj je posao potreban, ali da neće da spavati ni sa kim.

Foto: N1

Ona je navela da je samohrani roditelj i da je pre osam godina bila mlađa i neiskusnija, te nije imala ništa kada je ušla u stranku misleći da će joj oni pomoći sve.

„Nemaš ni od koga zaštitu. Ćutiš, trpiš. Šta ćeš? Ima mnogo takvih žena kao ja, samo ćute zbog posla. A meni je trebalo punih osam godina. Ovo sve sa porukama diektora je počelo 2015. godine… Moja ćerka ni moji roditelji nisu znali kroz šta prolazim. Taj Boban Petrović je i moja neka familija preko babe, ja sam njemu to rekla ali – na jedno uvo ušlo, na drugo izašlo“, objašnjava Brajović.

Foto: N1

Obraćala se, kako navodi, i drugima zbog problema sa direktorom, te je tako na mitingu u Vranju predsedniku Vučiću predala papir u kome se žalila na Petrovića, a predsednik joj je, kako kaže, odgovorio.

„Javio se pred Uskrs da je poslao za prijavu za mobing na radnom mestu EPS-u. Gde je to? Poziv iz EPS-a meni nije stigao“, navodi ona.

Foto: N1

Iz EPS-a su pak rekli da su o predmetu obavešteni od stručnih službi Kabineta predsednika Republike, pošto se obratila ovoj instituciji, a ne EPS-u.Brajović je zato dopisom još u aprilu obaveštena na koji način može da podnese prijavu, te da će EPS u tom slučaju preduzeti sve potrebne korake, naveli su iz EPS-a.

Brajovićeva ističe da je posao dobila i sačuvala zahvaljujući tome što je osam godina imala više od jednog imena, te da je njen glavni profil za botovanje na društvenim mređama bio Ksenija Savić.

„Ja sam imala taj glavni profil Ksenija, a pritom sam imala još deset lažnih profila. Radila sam po uputstvima Dragana Stevanovića Bosketa“, navodi Jovana Brajović.

Kako kaže, prvo su radili za Tviter pa su onda počeli da po stranačkim uputstvima da rade i za lokal, te su tako počeli da pišu i protiv SPS, ministra Novice Tončeva i njegovih saradnika.

„Mi smo prvo krenuli politički, ali smo krenuli i porodično da ih vređamo. Sramota, stvarno sramota.. Dobijali smo zadatke, ali je ovako bilo – ili ćeš da radiš ili ćeš da dobiješ otkaz. Ja sam samohrani roditelj.. Toliko mi je teško kad ih sretnem na ulici, a ne dao Bog da opet odem kod doktora“, rekla je ona i dodala da doktorku Aleksandru Popović koja je specijalista neurolog i radi u Zdravstvenom centru u Surdulici, a koja je u više mandata bila je odbornica SPS-a i sada predsednica opštine Surdulica, „ne može da pogleda u oči“.

Brajović navodi i da je imala dva posla – jedan u Srpskoj naprednoj stranci u koju je ušla 2014. godine i drugi u državnom preduzeću koji je dobila već 2015. godine.

„Ja sam upala u surduličku SNS sektu. Ako ti kažu da skočiš u kanal u udaviš se, moraš. Znači sekta. Kad sam shvatila šta sam ja ljudima uradila, onda sam rekla ja ovo – ne“, priča Brajović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare