https://nova.rs/wp-content/uploads/2024/02/07/1707309574-Nebojsa-Zelenovic-Biljana-Stojkovic.jpg
https://nova.rs/wp-content/uploads/2024/02/07/1707309574-Nebojsa-Zelenovic-Biljana-Stojkovic.jpg

Predstavnici Demokratske stranke i stranke Zajedno su od danas u Strazburu, gde će se održati brojne sesije i sastanci u sklopu priprema za sednicu Evropskog parlamenta na kojoj će biti doneta rezolucija o izborima u Srbiji.

Evroposlanik iz redova Socijaldemokrata Matjaž Nemec u toku dana će obaviti kosnultacije sa Nebojšom Zelenovićem, Nebojšom Novakovićem, Biljanom Stojković, Ksenijom Marković i Kristinom Milošević o koracima koje je neophodno preduzeti. Podsećamo da je Nemec već više puta izneo stav da je Srbija u dubokoj političkoj krizi, da je atmosfera toksična i izuzetno polarizovana, i da moraju da se sprovedu istraga i ponavljanje izbora.

Kasnije u toku dana opozicioni političari iz Demokratske stranke i Zajedno susrešće se i sa drugim parlamentarcima S&D grupe, i imati priliku da razgovaraju sa

predstavnicima sestrinskih partija o daljoj saradnji u borbi za demokratizaciju srpskog društva.

Demokratska stranka i Zajedno, kao i ostali predstavnici koalicije Srbija protiv nasilja u naredna dva dana iskoristiće sva raspoloživa sredstva kako bi se istina o krađi izbora čula i proizvela pozitivne efekte po građane Srbije. Naš cilj je ponistavanje pokradenih izbora i uspostavljanje tehničke vlade, po uzoru na dobre prakse u regionu, kako bi Srbija izašla iz duboke krize u kojoj se nalazi zbog kriminala koji sprovode predstavnici režima.

BONUS VIDEO: Milenković o rezoluciji EP- Vlast je nervozna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare