Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu, poslanicima Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bivšim poslanicima Knutom Flekenštajnom i Eduardom Kukanom o nedavno održanom referendumu o ustavnim promenama i saslušala njihove sugestije u vezi sa izborima koji se u Srbiji održavaju početkom aprila, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Evroparlamentarci su ocenili da su aprilski izbori veoma važni za dalji razvoj demokratije u Srbiji i da je u tom smislu značajno da se primeni dogovoreno.

Oni su, kako se navodi u saopštenju, naglasili da je unapređenje predizborne atmosfere jednako važno, uz nastojanje da se blagovremeno dođe do konkretnih rezultata.

Evroparlamentarci su poručili i da su spremni da i ubuduće pomažu ukoliko za tim ima potrebe i prostora.

Dodaju da je na sastanku, pored ostalog, bilo reči o načinu prestavljanja stranaka tokom predizborne kampanje u programima javnog servisa i o obuci posmatrača koji će biti na biračkim mestima.

Brnabić je rekla evroparlamentarcima da je njihova misija bila uspešna što potvrđuje činjenica da nijedna stranka neće bojkotovati izbore, a da rezultati referenduma pokazuju da je Srbija rešena da nastavi reforme, u skladu sa svojim strateškim izborom za pristupanje Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

BONUS VIDEO: Đilas: Sram vas bilo evroparlamentarci, mi ćemo ovo završiti sami

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar