Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Posrednici Evropskog parlementa (EP) u međustranačkom dijalogu istakli su tokom današnjeg sastanka sa predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem da 16 konkretnih mera za poboljšanje izbornih uslova i medijskog prostora dogovorenih tokom tog dijaloga moraju u potpunosti da se implementiraju, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Bilo kakva nepotrebna odlaganja implementacije ugrožavaju efikasnost dogovorenih mera uoči predstojećih izbora. Zabrinjava činjenica da vanparlamentarna opozicija ostaje kritična prema sprovođenju mera“, istakli su posrednici iz EP.

Poslanici EP Vladimir Bilčik i Tanja Fajon i bivši poslanici EP Knut Flekenštajn i Eduard Kukan istakli su „konstruktivnu, otvorenu i konkretnu razmenu“ sa svim sagovornicima i pozitivan stav prema dijalogu i izgradnji konsenzusa.

Ukazali su da je potrebna dalja reforma da bi se konsolidovala parlamentarna demokratija Srbije i naveli da su spremni da podrže te napore posle izbora.

Dačić je naveo da je međustranački dijalog pokazao „da smo u stanju da radimo preko stranačkih linija na postizanju napretka, u opštem interesu srpske demokratije“.

Dodao je da će Skupština nastaviti da ulaže sve napore da usvoji neophodne zakonske izmene za sprovođenje mera koje su dogovorene u međustranačkom dijalogu.

BONUS VIDEO: Kako je dijalog o fer izborima otišao u zaborav?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar