Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Ova vlast je na ovim izborima pokazala da nema ni srama ni stida tako da od njih u ponedeljak zaista treba da očekujemo sve. Očekujemo da i na krađu koja je dokazana i u kojoj smo ih uhvatili dodaju još jednu krađu, a to je kupovina odbornika odnosno prekrajanje izborne volje građana”, izjavila je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović za televiziju N1.

Popović je rekla da misli da jedini koji se pita šta će se desiti u ponedeljak jeste Alekandar Vučić.

“On je taj koji na kraju dana odlučuje šta će biti. Ne pitaju se ni Jerković ni Nestorović, a ni sam Šapić”, rekla je Popović.

Popović je podsetila da SNS ni na prošlim izborima nije mogao sam da formira većinu, pa je već u jednom danu preleteo jedan odbornik, a nakon toga dva odbornika Zavetnika i da su onda tako godinu dana vodili grad sa tankom većinom.

“Sada su ti isti Zavetnici praktično i zvanično postali deo SNS-a. Što se tiče Nestorovića mogu da kažem da meni sve to liči na rijaliti koji režira jedan čovek”, istakla je Popović.

Na pitanje šta će opozicija raditi u ponedeljak Popović je rekla da koalicija “Srbija protiv nasilja” ima svakodnevne sastanke i da će nastup u ponedeljak biti zajedinički.

“O tome još ne bismo obaveštavali javnost, imamo scenario i za jednu i za drugu varijantu. Mi smo u komunikaciji i sa Novim DSS-om i sa njihovim odbornicima tako da ćemo imati zajednički nastup i sa njima. Ono što je sigurno, mi kao odbornici Skupštine grada, borićemo se za poništavanje izbora, dokazivaćemo dalje izbornu krađu i branićemo volju Beograđana koji su nama dali glas”, naglasila je Popović.

Popović je rekla da veruje da će se izbori u Beogradu ponoviti kao i da ova vlast ukoliko na krađu “doda” još jednu krađu pored legaliteta neće imati ni legitimitet.

“Verujem da su izbori neophodni u Beogradu iz dva razloga. Prvi razlog je to što smo ih uhvatili u krađi, a to je sad video ceo svet. A sa druge strane, Beograd ne funkcioniše, najbolji primer za to su kocke na Trgu republike koje su za vikend četvrti put prekopavali bez ikakve najave pod okriljem noći, nema nigde dojučerašnjeg prvog čoveka Beograda odnosno predsednika Privremenog organa da kaže građanima šta se dešava i koliko će trajati radovi, koliko će nas to sve koštati, da kaže ko će snositi odgovornost. Na kraju su te kocke negde i odneli, a jedan deo je asfaltiran i taman kad smo mislili da je kraj svega jutros opet vidimo radnike koji sada sređuju trotoar ispred Narodnog pozorišta”, navela je Popović.

“Nama je bitno da se izbori ponove ali ne u ovim uslovima, nama je važno da u Beogradu glasaju ljudi koji žive u Beogradu”, zaključila je Popović.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar