Foto:Dragan Mujan/EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Poslednje obraćanje predsednika Aleksandra Vučića, ali i niz političkih odluka koje su se desile u Beogradu i Prištini proizvelo je brojne reakcije. Jedno od najpreciznijih preseka trenutne situacije dao je predsednik pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš.

Jučerašnji dan bio je izuzetno turbulentan na srpskoj političkoj sceni: najpre je Aleksandar Vulin postavljen za direktora BIA, što je izazvalo veliko negodovanje stručne javnosti. Dok se strasti još uvek nisu ni smirile, iz Prištine je stigla vest da će novi ministar u vladi Kosova biti Nenad Rašić za kojeg Vučić nema reči hvale jer ima oko jedan odsto podrške.

Kurti je tako ponovo vratio Srbe u institucije, iz kojih je Srpska lista dobrovoljno izašla prošlog meseca. Deluje da je Vučić pogrešno sračunuo u kom pravcu ide politika, a sve su prilike da nije „tri puta merio, a jednom sekao“.

Rezultat poslednjeg „reza“ Priština je taj da Vučić, niti bilo ko iz delegacije Srbije neće putovati na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tirani.

Verovatno najbolji komentar o trenutnoj poliitčkoj situaciji dao je lider pokreta SRCE Zdravko Ponoš.

„Kad ti uđu u glavu i tapšu govoreći da si kul momak za razliku od Kurtija. Ti obećaš da ćeš da batališ i Vulina. Oni ponovo puste Kurtija da bude Kurti i da te namagarči. Izvedeš Listu (Srpsku), on uvali Rašića. Ti, ko pop besan na selo izvučeš Vulina i nećes na sastanak u Tiranu. Premudro“, napisao je Ponoš.

Bonus video: Zašto Aleksandar Vučić i dalje odlaže povlačenje sa čela SNS? gosti Cvijetin Milivojević i Aleksandar Apostolovski 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar