Foto:Kabinet kosovskog premijera / kryeministri.rks-gov.net

Kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, saopštio je kabinet predsednika kosovske vlade, prenosi KoSSev.

Novoimenovani ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić rekao je danas da očekuje da će na novom zadatku imati punu podršku kosovskog premijera Aljbina Kurtija, te da je njegov zadatak da bude bolji od svog prethodnika (Gorana Rakića) što, kako je kazao, neće biti težak posao.

Odluku o imenovanju Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak danas je potpisao kosovski premijer Aljbin Kurti.

Pročitajte još...

„Imali smo jedan duži sastanak, kao i juče takođe o našim planovima i kako on smatra da bi trebalo naša saradnja da izgleda. Ja sam takodje imao svoje predloge. Sam čin potpisivanja za mene znači da ćemo mi svakako pokušati da napravimo bolje odnose koji su zbog svih ovih okolnosti koje imamo poslednjih meseci apsolutno po meni u nepovoljnom položaju“, kazao je Rašić za Radio Kim.

Novi ministar očekuje da će imati punu podršku Kurtija.

„Suštinski je stvarno važno da dobijemo jednog predstavnika koji bi bio autentičan kosovski Srbin i koji bi iskreno radio u interesu gradjana, pre svega Srba i ostalih zajednica, ali ne na štetu Albanaca. Postoji jedan zadatak od prethodnog ministra. S obzirom na njihove rezulate ili bolje reći njihove loše rezultate, moj posao neće biti težak u smislu biti bolji od njih. To su moja generalna očekivanja. Mi kosovski Srbi moramo već jednom da se uzmemo, ono što stara poslovica kaže ‘use i u svoje kljuse'“, zaključio je Rašić.

Bivši ministar za zajednice i povratak Goran Rakić podneo je ostavku na tu funkciju zbog odluke Vlade Kosova o preregistraciji vozila sa srpskim oznakama gradova na Kosovu na RKS, kao i smene komandira Kosovske policije za region sever Nenada Djurića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar