Aleksandar Vučić i Zdravko Ponoš Foto: Printscreen/X/R.Z./ATAImages

Predsednik pokreta SRCE Zdravko ponoš upitao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića koliko košta njegovo brisanje nosa zastavom Srbije u Njujorku, kao i da li je donacija od 500.000 dolara Hondurasu za uzdržan glas prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici - ipak prevelika cena.

„Sponzori Rezolucije se nisu proslavili. O motivima da i ne govorimo. Ali šta ovaj režim slavi? Koliko nas košta Vučićevo brisanje nosa nacionalnom zastavom u Njujorku? I to za potrebe lokalnih izbora. Ministar spoljnih poslova Hondurasa zahvaljuje se Vladi Srbije na 500.000 dolara za obnovu bolnice Roatan?! Da li je 500.000 dolara ipak prevelika cena za uzdržan glas Hondurasa? Kada je Vlada odlučivala o ovoj i ovakvim ‘donacijama’, kao što je i ona nedavno za Ukrajinu? Zašto je to tajna za građane Srbije?“, upitao je Ponoš na društvenoj mreži „Iks“.

Predsednik pokreta SRCE naveo je i da „Vučić trubi da smo genocidan narod“.

„Zna to narod. Ti se preispitaj, ti si pozivao na 100 za jednoga, a ostao na slobodi. Visoka je cena za to, ti je sad podižeš, a narod ponovo plaća“, zaključio je Ponoš.

Podsetimo, Honduras je jedna od ukupno 68 zemalja koja je bila uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN). Protiv Rezolucije glasalo je 19 zemalja, dok su 84 zemlje glasale za njeno usvajanje.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare