Aleksandar Šapić, Zoološki vrt na Adi Ciganliji Foto:TANJUG/BEOINFO

Na okretnici autobusa u blizini Savskog keja osvanuo je bilbord koji najavljuje pešačko biciklistički most od Novog Beograda do Ade Ciganlije, na šta su građani burno reagovali, a bilbord je potom uklonjen. O tom projektu danas je u jeku predizborne kampanje govorio nekadašnji gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić.

Na Instagram profilu „blog70zajednicka“ osvanuo je poziv građanima da dođu, nakon što je preko noći postavljen sporni bilbord.

Izgleda da je pobuna građana urodila plodom, jer je bilbord brzo uklonjen, nakon što je Aleksandar Šapić završio svoj govor.

„Otišao je predizborni cirkus iz našeg kraja“, napisali su građani – što je epilog ovog događaja.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je na tom mestu izgradnju pešačko-biciklističkog mosta, koji će povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju, čija će izgradnja početi tokom sledeće godine.

Šapić je, tokom obilaska mesta na kom će most biti izgrađen, izjavio da je pre nekoliko dana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj potpisan protokol o finansiranju ovog projekta.

Zoološki vrt na Adi Ciganliji Foto:TANJUG/BEOINFO

„Vrednost projekta bi trebalo da iznosi negde između 15 i 17 miliona evra. Cilj je da omogući svim građanima blokova da mogu pešice ili biciklima da pređu na biser našeg grada“ – rekao je Šapić.

PROČITAJTE JOŠ

On je dodao da će ovaj most omogućiti građanima Novog Beograda da dođu do zoološkog vrta koji će biti sagrađen na Adi Ciganliji.

Kada je reč o početku izgradnje, Šapić je rekao da bi ona trebalo da počne tokom sledeće godine i da bi trebalo da bude završen u roku od 12 meseci.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar