Foto: Twitter/Ambassador Jörn Rohde; N1

"Pitam se da li će Srpska lista prestati sa ćutanjem i pridružiti se svima nama u našem jasnom stavu protiv ovog ubilačkog napada na Kosovsku policiju", poručio je danas nemački ambasador na Kosovu, Jorn Rode.

On naglašava da je ceo svet, uključujući Srpsku Pravoslavnu Crkvu, osudio jučerašnje događaje.

„Kako je ceo svet, uključujući i SPC, šokiran i osuđuje jučerašnje događaje – pitam se da li će i Srpska lista prestati sa ćutanjem i pridružiti nam se u našem jasnom stavu protiv ovog ubilačkog napada na Kosovsku policiju“, naveo je ovaj diplomata na mreži X.

Prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, ukupno je četvoro ljudi stradalo juče u incidentima koja su u zvečanskom selu Banjska trajali više od 15 sati. Od toga – jedan pripadnik Kosovske policije i trojica „napadača“. Istovremeno, poslednje su informacije da je uhapšeno šestoro u vezi sa jučerašnjim sukobima u Banjskoj.

Gotovo čitav dan listom su se oglašavali kosovski zvaničnici – sa novim detaljima, ali i optužbama na račun Beograda.

Čitav dan su se listom oglašavale i međunarodne misije i predstavnici na Kosovu, te lideri iz regiona.

Sa druge strane, sve do završetka sukoba u Banjskoj, izostala je reakcija srpskog predsednika, odnosno drugih beogradskih zvaničnika, izuzev predsednika Skupštine Srbije, koji se još ujutru oglasio sa optužbama na račun Kurtija.

Vučićevo obraćanje usledilo je sinoć oko 20 časova, a prethodno je otkazano obraćanje direktora Kancelarije za KiM – koje je bilo zakazano za 14 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar