Ministarstar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Svećlja saopštilo je da su pronađeni dokumenti koji dokazuju učešće potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića u nedeljnim napadima na severu.

„U ovim materijalima pronašli smo i dokumente zločinca koji je takođe na crnoj listi SAD Milana Radoičića, ovi dokumenti dokazuju njegovu povezanost ili direktno učešće u ovoj akciji. Ovo je spisak oružja ili dozvola od institucija Srbije koji je dat Milanu Radoičiću, gde postoji i spisak oružja koje poseduje, sa brojevima, sa svim pronađenim u prvom autu u redu, i definitivno original dokument je u rukama forenzičara“, dodao je on.

PROČITAJTE JOŠ....

Prema njegovim rečima, u blizini manastira se nalazi je pronađen i plan napada.

Milan Radoičić povezivan je različitim krivičnim delima – od trgovine drogom, preko umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, do nelegalnog iskopavanja šljunka. Radoičić je kao potpredsednik Srpske liste direktno uključen u politiku i donošenje odluka koje se odnose na život Srba na KiM.

Rafali su probudili meštane Banjske na severu KiM oko 2.45 u nedelju ujutru, a tokom haotičnog dana jedini izvor informacija bile su izjave prištinskih vlasti, navodi albanskih medija, neproverene objave i po koja fotografija uniformisanih i naoružanih ljudi iz okoline manastira Banjska, koje su se pojavljivale na društvenim mrežama.