Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra stiže u parlament Srbije i ima nameru da tamo ostane i tri dana, po 15 sati ako treba. Lider naprednjaka time je ponovo sugerisao da neće ići ni u toalet, kao ni tokom prošlog zasedanja. Naravno, predsednik ima izbor i mi ćemo ispoštovati njegovu odluku, ali možda bi trebalo da pogleda fotografiju sa vrha vesti kako bi se uverio da je možda, ipak bolje da napravi neku pauzu i slobodno ode u toalet. Zbog zdravlja predsedniče, ništa drugo nije u pitanju.

„Mnogi misle da im je, kad je Srbiji teško, to prilika da se dočepaju vlasti i političkih poena. Ne idem i neću kao predsednik da se ikome pravdam. Drugi predsednici kad bi došli, oni bi samo izdeklamovali svoje i napustili parlament. Ja sam jedini koji učestvuje u raspravi, spreman sam da bude tamo dva, tri dana, koliko god rasprava traje. Po 10, 12, 15 sati u parlamentu i da ne izlazim. Nadam se da ću moći da izdržim… Malo sam umorniji i stariji nego prethodnih puta“, poručio je danas predsednik Srbije uoči sutrašnjeg zasedanja.

A, šta se desilo prošlog puta i zbog čega Vučić treba da nauči lekciju?

Tokom septembarskog zasedanja, gde se takođe razgovaralo o Kosovu, predsednik Aleksandar Vučić izdržao je ukupno 25 sati u skupštinskoj sali, za vreme dvodnevne sednice o Kosovu i Metohiji, a da nije napravio nijednu pauzu. Međutim, u jednom trenutku izgledalo je kao da mu se slošilo, a to se videlo i u direktnom prenosu.

Predsednik je slušao, sedeo, klimao ili odmahivao glavom i koristio vitamine kako bi strpljivo ispratio sednicu.

Njegov nastup pohvalio je i predsednik Skupštine Vladimir Orlić koji je poručio da je Vučić jedini u sali koji nije napravio pauzu.

“Sedi tu, sluša vas, svakoga, nije izlazio nijednom, ništa jeo, odmarao, čak ni šetao“, rekao je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić govoreći o predsedniku Aleksandru Vučiću, na kraju drugog dana sednice o Kosovu i Metohiji.

Međutim, kamere su zabeležile trenutak, u kojem vidno iscrpljen Vučić drži glavu na stolu, a izraz njegovog lica sve govori…

Predsedniče, slobodno uzmite pauzu – neće se naprednjaci uvrediti.

Bonus video: Sednica Vlade o Kosovu – prisustvovao i Aleksandar Vučić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare