Foto:printscreen/instagram.com/buducnostsrbijeav

Pored toga što je pričao o Kosovu i pregovorima sa Prištinom, predsednik Aleksandar Vučić je tokom zasedanja Skupštine Srbije još jednom demonstrirao sklonost ka tome da, ne samo da zaboilazi istinu, već i da izrečene i potvrđene laži predstavi narodu kao nepobitne činjenice.

U jednom trenutku zasedanje parlamenta i odbrana Kosova pretvorila se u predsednikovu odbranu osvedečenog kriminalca Milana Radoičića. Bedem opstanka srpskog naroda, kako mediji pod kontrolom Andrićevog venca opisuju čoveka koji se povezuje sa ubistvom Olivera Ivanovića, zaslužio je poštovanje predsednika države koji bi svaki put, pošto ga opozicija pomene, uzvratio sa pitanjem – “Ko je vama dao pravo da budete tužioci i sudije”.

Za čoveka koji sebe predstavlja kao najobaveštenijeg u zemlji, neverovatno je da predsednik nije upoznat sa tim da je Milan Radoičić na crnoj listi “SAD” zbog korupcije i kriminala i da ga kosovsko pravosuđe (ono koje Vučić i Radoičić priznaju) goni zbog slučaja “Brezovica”.

Nema sumnje da prvi čovek države zna sve ova, a verovatno i više,ali iz određenog razloga nema problem što mu ovakav čovek vodi ekspozituru SNS na Kosovu.

Branio spot Pinka o Oliveru Ivanoviću

A šta tek reći za stav predsednika o spotu koji je emitovan o Oliveru Ivanovića na njegovoj omiljenoj televiziji Pink. Ne samo da Vučić ništa sporno nije video u spotu, već je stigao i da prebaci opozicionarima da priču oko spota zloupotrebljavaju kako bi zaradili “jeftine političke poene”.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

I naravno da je i ovu temu iskoristio kako bi spinovanjem i zamenom teza od sebe napravio žrtvu.

„Reč je uobičajenoj, preteranoj, izbornoj kampanji. Vaša kampanja je, s druge strane, da Andrej i Danilo budu u šahti kao Gadafi. Vi ćutite, pravite se naivni i neki vam spot smeta. I nešto vam nije jasno, sve kao: „Pa šta priča ovaj ludi Vučić?“ Pa, nisam ja lud, nego ste vi bezobzirni i niko ovde nije tako lud kao što biste vi da nas predstavljate, nego ste sebi dali pravo da radite sve. Da budete i tužioci i sudije, a vama, primadonama, ne sme niko ništa da kaže”, naveo je on.

Ne zna predsednik ni ko je Luki

Od stranke koja nas je pozdravljala tokom jedne predizobrne kampanje s parolom “Za našu decu” došli smo do toga da upravo njeni poverenici izbacuju decu iz vrtića samo zato što su im roditelji na suprotnoj strani.

Pročitajte još...

Ako ima onih koji se do sada nisu upoznali sa situacijom u Pećincima, sve je počelo 31. avgusta kada su se ispred vrtića u ovom mestu okupili roditelji za čiju decu više nema mesta u toj lokalnoj predškolskoj ustanovi.

I ne, nije reč o deci koja nisu mogla da se upišu u vrtić, jer nije bilo dovoljno mesta. Reč je o mališanima koji su preko noći osvanuli na spisku nepoželjnih, te su ispisani iz vrtića.

Roditelji ovih mališana kažu da su deca ostala bez mesta u vrtiću, jer su članovi njihovih porodica, simpatizeri ili članovi DS koji su učestvovali u nedavnim protestima poljoprivrednika.

Za novonastalu situaciju optužuju poverenika Srpske napredne stranke za Pećince Milorada Pantića Lukija, koji je kako su rekli direktorki predškolske ustanove u tom mestu i dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

Međutim, predsednik koji zna svaki toponim u zemlji, u ovom slučaju nije čuo za Pećince, a još manje za Lukija, koji, iako ima važnu ulogu u stranci, nije imao privilegiju, prema Vučićevim rečima, da se upozna sa liderom SNS.

I opet smo videli na delu besramnost šefa srpske države koji, ne samo da nije smatrao da je važno da osudi ponašanje svog funkcionera, već je i iskoristio to što se u priči pominje Demokratska stranka.

Pričate o izvesnom gospodinu Lukiju. Ja ne znam ko je čovek. Jedino što znam to je da je bio mnogo godina u Demokratskoj stranci i da nas je mnogo mučio na izborima u Pećincima. Toga se sećam, tako da je dobro što ste rekli da neće više da bude kod vas“, rekao je Vučić.

Najbolje bi bilo kad bi se izbrisala izjava o Đinđiću iz sećanja ljudi

Pranje biografije Aleksandra Vučić počelo je istog trenutka kad je rešio da skine bedž i majicu sa likom Vojislava Šešelja. Upotreba varikine pojačana je nakon formalnog napuštanja radikala i prelaska u SNS, pa tako danas na pretraživaču Gugl postoji mali broj izjava iz doba kad je kao veoma aktivni opozicionar Vučić raspaljivao maštu narodu sa pričom o Velikoj Srbiji i granici Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica.

Izjava koja, međutim, nije uklonjena sa interenata, a još gore i sećanja javnosti je ona koja svedoči u kakvom je raspoloženju Vučić dočekao ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Zoran Đinđić Foto: EPA/SASA STANKOVICEPA

„Napio sam se samo tri puta u životu, prvi put kada je Zvezda postala prvak Evrope, drugi put kada je ubijen Slavko Ćuruvija, a treći put kada su ubili Zorana Đinđića”.

Podsećanje na tu izjavu Vučića je prilično izbacilo iz takta. Najpre je optužio poslanika Srđana Milivojevića da čini uslugu albanskim medijima koji su ovu priču iskoristili, kako je rekao, za napade na njega, a potom je rekao da ima dokaz da nije nikad ništa slično rekao i da svi lažu.

„Ja se nikada nisam ni napio, niti sam se radovao tome. Ja za ovo imam dokaz. Prisluškivan sam, moj razgovor sa Vojislavom Šešeljem je prisluškivan. On me je pozvao iz Haga i rekao je: ‘Šta se to desilo, kako se to desilo? Čuo sam… Pitao me je zašto si ti nadrndan i tužan’. Rekao sam mu da ne znam što me to pita, čovek je mrtav. Sve to ima zabeležno i sačuvano u spisima naše Udbe. Srećom pa imam i dokaz kakvi su lažovi. Prisluškivali su me,naravno, jer su razgovore iz Haga vodili kao razgovore sa ekstremistom. Tobož me nisu prisluškivali direktno, nego su me pecali. Dakle, i taj razgovor stoji u arhivama BIA i da znate da opet lažete“, rekao je on.

Dokaz nismo videli, jer je, kako predsednik kaže pohranjen u Bezbednosno-informativnoj agenciji. On ga je video, a nama ostaje da verujemo njemu na reču. Što i ne bi kad nas nikada ranije nije lagao?

BONUS VIDEO: Otkriven mehanizam vlasti: Kako je Vučić diskreditovao poslanike u Skupštini Srbije i zloupotrebio BIA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare