Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napao je Radio televiziju Srbije, ističući da ta televizija pripada “kvazi liberalnom bloku” i to samo zbog pitanje koje novinarka RTS uputila Viktoru Orbanu, premijeru Mađarske.

Predsednik Srbije još jednom nije odoleo svom porivu da pritiska medije i proziva javno novinare zbog pitanja koja postavljalju. Ovog puta negodovao je zbog pitanja novinarke RTS koja je pitala Orbana da prokomentariše odluku Evropskog parlamenta.

Ona je podsetila da je EP juče osudio namerne i sistematske napore mađarske vlade da potkopa evropske vrednosti. Takođe, EP zahteva da Brisel pokaže rezultate u procesu koji se vodi protiv Mađarske. To pitanje je iznerviralo Vučića, koji je najpre dobacio sa: “Ja, ne verujem”.

Pročitajte još...

Orban je odgovorio da je reč o vicu, koji čak nije ni smešan, već, kako je rekao, dosadan.

S druge strane Vučić je bio veoma oštar, pa je svom gostu iz Mađarske ispričao kako doživljava rad RTS.

“Kao što vidite, dragi prijatelju, kod nas i javni servis, koji je makar formalno u državnoj sredini, i pripada tom kvazi liberalnom bloku kojem uvek morate da se pravdate za odluke EP i svega drugog”, rekao je Vučić.

Nakon toga Vučić je uspeo nešto što je veoma teško – da u svega nekoliko rečenica demantuje samog sebe.

“Ja im se odavno ne pravdam, pošto o nama pišu iste te stvari i pojma nemam šta o nama pišu. I danas i sutra su opet ovde da nam drže predavanja i pridike i pretpostavljam da će nastaviti to radi. Posebno oni koji imaju 0,7 odsto glasova u svojim zemljama. Ti su naročiti specijalci da mi objasne kakva je situacija u mojoj zemlji gde ja dobija 60 odsto glasova. Pošto oni sa 0,7 odsto glasova najbolje znaju kakva je situacija u mojoj zemlji. I to sam preterao, ovaj stručnjak što nam dolazi on više nema ni 0.7 procenata. On sad ima između 0.5 i 0.6 odsto. Sa ovih 0.7 sam ga počastio. On dolazi da nam drži predavanja ”, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Ovako je Viktor Orban odgovorio na pitanje novinarke RTS-a koje je zasmetalo Vučiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare