Ako zaista bude izbora 17. decembra, poslednji rok za raspuštanje republičkog parlamenta je 2. novembar. Do tog datuma ima još tačno 16 dana, a Nova.rs nastavlja s odbrojavanjem. Svakog dana podsećamo na jednu aferu ove vlasti, koje će sasvim sigurno u predizbornoj kampanji biti prikrivane. Novčanim davanjima, auto-putevima, uljem, šećerom i ratlukom iz paketa koje SNS omladinci donose na vašu kućnu adresu…

Prošlo je više od sedam mesesci od nesreće na Dedinju, kada je Nikola Petrović, kum predsednika Aleksandra Vučića, „meklarenom“ izazvao udes u kome su dve osobe lakše povređene.

Zasad nije poznato dokle je istraga stigla, kao ni da li ima naznaka da će u skorije vreme biti podignuta optužnica, a pomenuti slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti – kako zbog činjenice da je Petrović vozio pijan i drogiran, tako i zbog hapšenja policajke Katarine Petrović koja je pomenuta saznanja omogućila dostupnim javnosti.

Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Petrović dogodila se 6. marta ove godine, u Užičkoj ulici na Dedinju. On je tada skupocenim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vučićev kum nalazio se za volanom automobila od 300.000 evra. „Meklaren“ važi za elitni automobil, pojedini milioneri su na listama čekanja za njega, ali je Nikola Petrović uspeo da ga slupa na Dedinju.

Kamere našeg portala zabeležile su da je Petrović bio u skupocenom automobilu u trenutku nesreće, ali on do sada nije odgovarao zbog saobraćajne nezgode. Ono što je još gore, Petrović nije odgovarao ni zbog toga što je vozio pod dejstvom alkohola i narkotika.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Iako u početku građani nisu znali za detalje istrage, ključne informacije je na društvenim mrežama objavila potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić.

„Evo dokaza! A vlas kose poslao u Nemačku ne bi li utvrdio da nikada ništa osim majčinog mleka nije konzumirao? Hoće i pregled Meklarena “utvrditi” sistemsku grešku na kočnicama?“, upitala je na Tviteru Tepić i dodala:

„„Na mestu saobraćajne nezgode, vozač Petrović Nikola je podvrgnut ispitivanu na psihoaktivne supstance uz pomoć aparata Drager, Drag test 5.000, ARMH 0052 broj testa 193, koji je bio pozitivan na kokain“.

O nesreći se tog dana nisu oglasili ni MUP ni tužilaštvo. Dan kasnije, tužilaštvo je, a nakon pisanja medija i slanja zahteva, naložilo da se protiv Vučićevog kuma podnese krivična prijava za ugrožanje javnog saobraćaja. Krivična prijava se čekala punih dva meseca,  a u Prvo osnovno javno tužilaštvo stigla je u junu.

Nakon ovih navoda, policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, što je prvi objavio NIN.

Foto: Privatna arhiva

NIN je imao uvid u rešenje o određivanju policijskog zadržavanja od 48 sati u kome se navodi i za koje se delo tereti policajka. U rešenju od 3. juna opisuje se da je ona kopirala dokumenta koja se odnose na saobraćajnu nesreću od 6. marta 2023. u kojoj je, kako se precizira, učestvovao Nikola Petrović.

Nikola Petrović – Vučićev kum sa razgranatim biznisom u Srbiji

Petrović, član SNS, bio je direktor JP „Elektromreže Srbije“, a od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije.

Petrović ima veoma razgranat biznis i u Srbiji. Kako je otkriveno, kum predsednika države, osim što je vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju, a u vlasništvu ima i avio-kompaniju koju je kupio od kontroverznog biznismena Stanka Subotića.

Nikola Petrović i Aleksandar Vučić Foto:Vesna Lalić

Naime, u novootkrivenim dokumentima koji su procureli tokom međunarodnog projekta “Pandorini papiri” , a koji je otkrio sakrivene poslove nekoliko desetina svetskih lidera i više stotina funkcionera iz čak 90 država, pojavilo se i ime Nikole Petrovića.

Kako je pisao KRIK, otkriveno je da je Petrović 2016. bio vlasnik ofšor kompanije „Arkshore International“ na Britanskim Devičanskim ostrvima, preko koje je imao račun u Švajcarskoj u vreme dok je bio direktor EMS-a.Vlasništvo nad tom firmom nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije i time počinio krivično delo, jer je po zakonu bio dužan da to učini.

Petrović je u petak viđen na sednici Glavnog odbora SNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare