Borislav Novakovic
Borislav Novaković Foto:N1

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković pozvao je danas tužilaštvo da reaguje povodom verbalnog napada funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića na novinara nedeljnika "Vreme" Nedima Sejdinovića.

Novaković je u pisanoj izjavi ocenio da se uvrede koje je Đukanović uputio Sejdinoviću, mogu podvesti pod širenje nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Podsetio je i da je Đukanović jedan od najuticajnijih članova vladajuće SNS i blizak saradnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da su „njegovo ponašanje, stavovi i postupci putokaz, orijentir i instrukcija za mnoge članove SNS-a“, kao i da „verbalno nasilje koje je ispoljio prema Nedimu Sejdinoviću vrlo lako može da preraste u fizičko nasilje“.

„Dakle, stvara se ambijent u kom je ugrožavanje bezbednosti novinara ‘Vremena’, ne samo moguće, nego opravdano i poželjno“, naveo je Novaković.

Dodao je da je to što je Đukanović označio Sejdinovića „srbomrzcem“, u isti mah ga je učinio legitimnom metom, ali i amnestirao potencijalne napadače.

„To je posredan, ali nedvosmislen poziv na linč. Ponašanje Djukanovića nije incident koji proizvodi loše posledice na dnevnom nivou. Naprotiv – širenje nacionalne mržnje i netrpeljivosti dalekosežno ruši temelje celog društva“, ukazao je Novaković.

Đukanović je juče u objavi na Tviteru Sejdinovića nazvao „novinarom praseće glave“ i „otvorenim srbomrscem“, zbog teksta koji je objavio u nedeljniku Vreme pod naslovom „Vladimir Đukanović: Poverenik za Palatu pravde i celu Jovanjicu“.

BONUS VIDEO Advokat V. Đukanović sve angažovaniji – disciplinski postupci u fioci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar