Nedim Sejdinović i Vladimir Đukanović
Nedim Sejdinović i Vladimir Đukanović Foto: Nenad Lazić/Nova.rs/E-Stock/Časlav Vukojičić

Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izvređao je novinara Nedima Sejdinovića zbog teksta koji je napisao za nedeljnik "Vreme". Na niz Đukanovićevih uvrede, Sejdinović kaže da funkcioner SNS-a nije demantovao nijednu informaciju iz teksta i ocenio kao zastrašujuće to što takva osoba ima važnu ulogu ne samo u pravosudnom, već i političkom sistemu naše zemlje.

Vladimir Đukanović je reagujući na Sejdinovićev tekst u nedeljniku „Vreme“ naveo niz ličnih uvreda, nazivajući ovaj beogradski nedeljnik „WC tabloidom“, a Sejdinovića „srbomrscem“.

„Ima li veće časti za čoveka od te da ti Nedim Sejdinović posveti čak četiri stranice u WC tablodnom nedeljniku ‘Vreme’. Novinar praseće glave, otvoreni srbomrzac, istresao je svu mržnju koju ima prema meni misleći da me tako diskredituje. Počastvovan sam.

Slika sve govori“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Nedim Sejdinović je za portal Nova.rs istakao da Đukanović nije odgovorio ni na jednu informaciju ili činjenicu iz teksta koji se bavi ulogom Vladimira Đukanovića u srpskom pravosuđu, ali i politici.

„Ja sam izneo neke činjenice i informacije do kojih sam došao. Nikako se nisam bavio bilo kakvim elementom da on mene može da proglasi ‘srbomrscem’, jer to je potpuno deplasirano. On zapravo nije odgovorio ni na jednu tezu ili informaciju u tekstu, niti je bilo šta demantovao“, rekao je Sejdinović za portal Nova.rs i dodao:

„Đukanović je jednostavno izneo jednu baš onako nepristojnu i vrlo opasnu uvredu, aludirajući na neko moje nacionalno poreklo po nekom njegovom viđenju.“

On je ocenio da je ovakva reakcija Đukanovića samo pokazatelj da su funkcionera SNS-a iznervirale informacije koje o njegovom delovanju postoje u nezavisnim medijima.

„Njega su ove infomracije jednostavno iznervirale gde je on kao jedini način našao da odgovori jednom klasičnom uvredom, što zapravo govori o njegovom karakteru. Zastrašujuće je da čovek koji se tako ophodi i tako vređa ljude ima tako važnu ulogu u našem ne samo pravosudnom, već i političkom sistemu“, zaključio je Sejdinović.

Inače, večeras je redakcija nedeljnika „Vreme“ osudila Đukanovićev tvit navodeći da visokopozicionirani funkcioner SNS-a „crta metu na čelu novinaru Sejdinoviću zato što mu se nije dopao njegov tekst“.

„Reč je o crtanju mete na Sejdinovićevom čelu šovinističkom optužbom da je ‘srbomrzac’ samo zato što se Đukanoviću nije dopao tekst u ‘Vremenu’ o njegovoj političkoj i advokatskoj praksi. Na ovaj način se naš novinar direktno fizički ugrožava. Pored toga, Đukanovic na primitivan način lično vređa Sejdinovića iza čega se takođe krije šovinistička poruka“, navela je u osudi redakcija nedeljnika „Vreme“.

Takođe, „Vreme“ zahteva od nadležnih organa da hitno reaguju i sankcionišu Đukanovićevo ugrožavanje bezbednosti njihovog novinara.

****

BONUS VIDEO -Advokat Vladimir Đukanović sve angažovaniji – disciplinski postupci u fioci

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare