Vladimir Đukanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Demokratska stranka poziva nadležne da reaguju povodom veoma zabrinjavajućeg napada na novinara Nedima Sejdinovića od strane visokog funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića. U zemlji razorenih institucija teško je, ali neophodno, utvrditi koja treba i može da stane nasuprot čoveka koji ih i sam razara spajajući u sebi nekoliko nespojivih sfera uticaja kojima se obilato koristi, od politike ka pravosuđu, privatnoj praksi, pa u krug.

Demokratska stranka poziva nadležne da reaguju povodom veoma zabrinjavajućeg napada na novinara Nedima Sejdinovića od strane visokog funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića.

U zemlji razorenih institucija teško je, ali neophodno, utvrditi koja treba i može da stane nasuprot čoveka koji ih i sam razara spajajući u sebi nekoliko nespojivih sfera uticaja kojima se obilato koristi, od politike ka pravosuđu, privatnoj praksi, pa u krug.

Pročitajte još...

Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke morali bi da vode računa o svakoj reči upućenoj ka novinarima, s obzirom da je javno izgovorena reč, bilo da se radi o periodu kada su bili članovi Srpske radikalne stranke ili ovome što su oni danas, već imala užasavajući epilog u nekoliko navrata po bezbednost, ali i život novinara u Srbiji. Lako je od ruke išlo njihovom današnjem predsedniku stvaranje ambijenta progona novinara i gašenja objektivnih glasila, a iz doba njegovog ministrovanja sferom informisanja znamo kako su pojedinci završavali.

Nažalost, ni njegovim naslednicima ne nedostaje samopregornog rada u kome izgori po neka kuća novinara. Demokratska stranka apeluje na čitavu javnost i struku da zaštite Sejdinovića od agresivnih napada osvedočenih uživaoca propagande i mrzitelja slobodne reči, jer takvi napadi u zemlji u kojoj policajci na ličnu inicijativu čuvaju svog
kolegu koji je razotkrio lanac trgovine drogom mogu biti sve, samo ne benigni.

Bonus video: Napad na novinarku portala Nova.rs 8.januar

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)