Transparent Vesiću, ostavka odmah!!! Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Na današnjem 16. protestu ispred zgrade opštine Vračar zbog rušenja zgrade u Vidovdanskoj ulici, generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov i predsednik Odborničke grupe "Oslobodimo Vračar", rekao je da javnost treba stalno podsećati da je kao glavni izvođač radova u dokumentima navedena firma Ropeber studio d.o.o za koju se saznalao da se bavila snimanjem sado-mazo filmova. Ova firma je, kako je naveo, naknadno promenila delatnost iz zabavno-rekreativne u građevinsku, a osnovana je sa osnivačkim kapitalom od svega 100 dinara.

„Investitor je imao nešto više osnivačkog kapitala – 1.000 dinara“, naveo je Samofalov i dodao da se potom ispostavilo da su te informacije samo paravan „jer izvođač radova tvrdi da je samo upisan ali da nije bio na gradilištu, a pred tužilaštvom se pojavio i još jedan investitor“.

Po 16. put ispred zgrade opštine Vračar postavljena su pitanja za zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

„Vesiću, ko su zapravo investitor i izvođač radova, ko ih štiti i krije i zašto građani plaćaju njihovu grešku u kojoj je neko mogao da nastrada?“, upitao je Samofalov.

Potom je podsetio na obećanje zamenika gradonačelnika o hitnoj izmeni Zakona o planiranju i izgradnji i upitao šta se desilo sa tim.

Samofalov je upitao i da li je SNS već zaboravila da je misteriozni izvođač radova uspeo da potkopao temelj susedne zgrade i rekao da „iznalaženjem rešenja o trošku građana, Srpska napredna stranka misli da može da im prođe svaki primer investitorskog iživljavanja“.

Prisutnima na skupu obratila se i Bojana Samardžić, predstavnica stanara Glamočke ulice na Zvezdari, kojima je investitor zazidao izlaz iz dvorišta.

Samardžić je iskoristila priliku da javnost upozna sa ovim slučajem i problemom sa kojim se stanari suočavaju, kao i da ukaže da grad i dalje ne preduzima apsolutno ništa da reši njihov problem.

Podsećanja radi, investitor tvrdi da je kupio njivu treće klase, što je zapravo ulica pomenutih stanara. Postavlja se pitanje kako su Opština Zvezdara ili Grad Beograd prodali privatnom licu ulicu. Tu problem ne prestaje, jer investitor je usput zatvorio izlaz iz kuće stanovnicima koji tu žive.

BONUS VIDEO: Rušenje u Vidovdanskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar