Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Generalni sekretar Socijademokratske stranke Konsantin Samofalov izjavio je danas da je istražni postupak u slučaju urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici u beogradskoj opštini Vračar proširen na još dve osobe, koje su označene kao investitor i izvođač radova. Takođe, dve osobe na saslušanju u tužilaštvu branile su se ćutanjem.

„Danas je 16. oktobar, tačno je tri meseca od kada je zgrada počela da se urušava, a mi i dalje ne znamo ko je u tom momentu bio na gradilištu u Vidovdanskoj 4 i uzrokovao potkopavanje temelja susedne zgrade“, rekao je Samofalov na protestu ispred opštine Vračar.

On je istakao da pored krivične, okupljeni traže i političku odgovornost zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, jer ako on ne odobri, gradnje na Vračaru nema, kao i lica iz opštine Vračar koja su izdala dozvolu za gradnju.

„Pozivamo tužilaštvo da radi svoj posao kako bi se za početak saznalo ko stoji iza ovog projekta, a potom da ispita i ostale nepravilnosti: kako je premašena kvadratura, kako je izvođač radova dobio posao ako nema iskustva u ovoj delatnosti i prethodno se bavio snimanjem sado-mazo filmova, ko nije adekvatno obezbedio temeljnu jamu, ko je kopao na gradilištu, zašto dokumentacija nije ažurirana, zašto se nije reagovalo na prigovore stanara…“, dodao je Samofalov, navodi se u saopštenju.

Zamenik predsednika Demokrata Srbije Dragoslav Šumarac izjavio je da je slučaj „Vidovdanska“ paradigmatičan primer nipodaštavanja struke i znanja, koji neodoljivo podseća na situaciju sa Beogradom na vodi.

„Paradoks je da ne samo da se ne zna ko su investitori u Vidovdanskoj, već se ne zna ni ko su izvođači radova. Ostajemo u protestu dok se čitav ovaj slučaj ne rasvetli“, poručio je Šumarac.

BONUS VIDEO: Rušenje Vidovdanska

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar