Aleksnadar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

Predsednik pokreta Srbija-centar (SRCE), Zdravko Ponoš, rekao je nedavno, gostujući na TV Nova, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 9. decembra tajno boravio u Briselu. Od Vučića, za sada, nije stigao odgovor, dok Ponoš u razgovoru za naš portal ističe da predsednik Srbije nije putovao sam i da sastav njegove delegacije jasno ukazuje šta je bio povod odlaska u glavni grad Belgije.

Govoreći o francusko-nemačkom sporazumu, Ponoš je upozorio da se ne zna šta je Vučić dogovorio sa „petorkom“ međunarodnih izaslanika, ni šta piše u nekim aneksima sporazuma, koji će, kako je rekao, biti tajni.

„On je privatizovao spoljnu politiku. Šta je radio 9. decembra sam u Briselu, s kim je razgovarao. Ne vodi se tako država“, poručio je Ponoš, pozivajući Vučić da se javno izjasni o toj svojoj poseti.

Pročitajte još...

Kako odgovor od predsednika nije stigao, pozvali smo predsednika pokreta SRCE da nam kaže da li on zna više o povodu Vučićeve posete Briselu.

“Odgovoriću vam u formi “pomoći prijatelja” i reći ću vam da su s njim putovali ministarka Dubravka Đedović i savetnik iz njegovog kabineta Danilo Cicmil. To može da mu pomogne da se priseti s kim se video i o čemu su pričali”, rekao je Ponoš.

Iako je predsednik pokreta SRCE nije govorio o konkretnom povodu Vučićeve posete Briselu, pretpostavka je da je povod odlaska bio posao iz oblasti koju pokriva Ministarstvo rudarstva i energetike.

Portal Nova.rs obratio se Službi za saradnju sa medijima predsednika Srbije kako bismo dobili komentar na tvrdnje predsednika pokreta SRCE, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Tajna poseta SAD

Podsetimo, ovo nije prvi put da se govori o Vučićevim tajnim posetama. Krajem godine, govorilo se o njegovom odlasku u Sjedinjene Američke Države i to u jeku krize na Kosovu.

Gotovo 20 dana Srbi sa severa Kosova bili su na barikadama, koje su postavili na više od 10 lokacija, a predsednik Srbije na neko vreme, za njega neuobičajeno dugo, se povukao iz javnosti. Ispostaviće se da su to bili ključni momenti pregovora. Nakon postizanja dogovora sam Vučić je izjavio da su tokom “pretohnih dana i noći” iamo teške razgovore sa međunarodnim predstavnicima, ali nije precizirao ni gde ni sa kim.

VIDEO: Pakt Janše i Vučića za politički obračun sa opozicijom i vlasnicima medija