Nenad Radić, bivši gradski sekretar za obrazovanje u Beogradu uhapšen je juče u Nemačkoj uoči fudbalske reprezentacije između Srbije i Danske. Radić je bio u grupi srpskih navijača koji su se potukli s nemačkom policijom, a kamere su zabeležile trenutak kada ga je policija privela.

Srpski navijači potukli su se s nemačkom policijom u Minhenu, uoči meča naše reprezentacije s Danskom na EURO 2024. Policija je upotrebila suzavac, a nekoliko navijača je privedeno, među kojima je i jedno dobro poznato lice.

Kako je javio reporter Nove koji je bio u Minhenu, na snimcima se videlo kako pojedini navijači gađaju policajce flašava, a Rojters je zabeležio trenutak na kojem se vidi kako policija privodi Nenada Radića.

U pitanju je bivši gradski sekretar za obrazovanje u Beogradu koji je podneo ostavku u septembru prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

On je inače nakon junskih izbora izabran za odbornika SNS na opštini Zvezdara.

Ovim povodom, Nova.rs je kontaktirala Srpsku naprednu stranku kako bismo dobili odgovor na pitanje da li je i zbog čega priveden njihov član, ali u trenutku objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Radić i sukob sa Šapićem

Nova.rs je u septembru 2023. godine objavila informaciju da je Radić podneo ostavku sa pozicije sekretara za obrazovanja, nakon nesuglasica sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem. Umesto njega na ovu poziciju postavljena je aktuelna sekretarka Aleksandra Čamagić.

Prema rečima sagovornika Nove, koji je upoznat sa detaljima sukoba, Radić nije odgovarao Šapiću jer nije bio na njegovoj „liniji“, odnosno bio je bliži struji u SNS koja je i dalje bliža bivšem predsedniku stranke Aleksandru Vučiću. Kada je reč o Čamagić, ona je odavno bliska saradnica Šapića.

„Radić je ušao u sukob sa Šapićem, zbog čega je praktično nateran da podnese ostavku. Na Veću je doneta odluka da se postavi Čamagić za njegovu naslednicu, koja je dugogodišnja saradnica gradonačelnika. Radić nije previše konstatovao gradonačelnika, odnosno nije mario za to šta Šapić priča i radi. Šapić je to pratio i nedavno je praktično postavio ultimatum, zbog čega se Radić povukao“, objašnjava sagovornik Nove koji je upoznat sa ovim slučajem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare