Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je još jednu konferenciju za medije da se obračuna sa opozicijom. On je, reagujući na pismo opozicije, najpre rekao da će odgovoriti na "gluposti koje su mu napisali", da bi u narednoj rečenici rekao da tek treba da pročita pismo. Ni ovo obraćanje medijima nije prošlo bez targetiranja predstavnika opozicije, pa su se tako na tapetu predsednika Srbije našli Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije, Marinika Tepić, potpredsednica SSP i Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka.

Govoreći o zahtevima opozicije o održavanju izbora, on je rekao da je čuo da mu je „dostavljeno neko pismeno„.

„Svakog dana su mi govorili da neće biti izbora i da će biti na ulicama, da ću se suočiti sa gnevom naroda. Promenilu su mišljenje posle 4 meseca. Da li su išli kod nekog u ambasadu na ručak, išli na doručak ili snek… Ne znam, ali su se odjednom pojavili sa drugačijim mišljenjem. Poštujem kad ljudi tako promene mišljenje, ne zna šta se desilo u njihovim glavama, ali sam zadovoljan što je došlo do takve promene mišljenja. U svakom slučaju, dobiće odgovor do kraja meseca. To će biti najbrži i najkonkretniji odgovor koji jedan predsednik može da im pruži u skladu sa demokratskim principima, načelima, poštovanjima prava manjine, ali im odgovoriti na sve gluposti koje su tom pismenu napisali. Dobiće i moj usmeni i pisani odgovor. Kad govorite o užasnoj situaciju u duštvu, o srpskoj ekonomiji, svemu drugom….. Obučiću ih i naučiću ih koliko imam više zaposlenih u Srbiji „, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ...

Predsednika Srbije je naročito iznervirao sadržaj pisma.

„Da vi optužujete ljude iz vlasti za monstruozna ubistva, to ćemo samo u istoriju beščašća da uđe i nigde drugde. Dobiće odgovor i verujem da će se obradovati. Nije srpska država fontana želja da ispunjava onima koji maštaju da dobiju veći broj poslanika da bi valjda mogli u potpunosti mogli da nam izgaze klupe u Skupštini. Tako da, narod će svoje reći. Oni će moj odgovor dobiti kad se vratim iz UN. Posle toga imam još jedan važan sastanak, a onda ću moći da se posvetim njima i njihovim zahtevima“, rekao je Vučić.

On kaže da još nije video pismo, iako je prethodno rekao da će odgovoriti na gluposti koje se nalaze u njemu.

„Siguran sam da su ga na ozbiljan i mudar način sastavljali i da su ga stručni ljudi, eksperti sastavljali i da je mnogo važno to pismo ili pismeno. Kao što rekoh, odgovoriću na njega i u pisanoj formi. Kad je neko pokušao da zloupotrebi i iskoristi najtežu tragediju koja je zadesila Srbiju u poslednjim decenijama na tako brutalan način… I rekao sam da ćete ući u istoriju beščašća. Vi stvarno verujete da nekome možete da pretite ulicom? Da vas se neko plaši? Da se neko plaši nepismenog Aleksića ili veoma pismenog Ćute. Ili Marinike Tepić koja je promenila ukupno 7 stranaka i sad će 8 kako čujem. Samo vas pitam, je l’ stvarno verujete u to“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare