Aleksandar Milovanović Foto: N1

Član predsedništva Narodnog pokreta Srbije Aleksandar Milovanović izjavio je danas da taj pokret neće sprovoditi selektivnu pravdu, već da će insistirati na pravilu nulte tolerancije za korupciju.

Milovanović je u pisanoj izjavi rekao da srpsko društvo prožimaju „kriminal i korupcija“, kao i da je neophodno potpuno resetovanje sistema kroz nove antikorupcijske zakone i uspostavljanje vladavine prava.

„Svi akteri decenijske pljačke koju sprovodi aktuelni režim moraće da odgovaraju pred zakonom nakon promene vlasti i demokratskih promena“, kazao je Milovanović.

On je ocenio da će se Narodni pokret Srbije predano boriti za efikasno pravosuđe i sistem koji ne zataškava afere i zloupotrebe institucija.

„Jedan od prioriteta nam je depolitizacija tužilaštva i zato ćemo osnovati posebno javno tužilaštvo za borbu protiv korupcije koje će se neselektivno boriti protiv pojave koja razara naše društvo“, naveo je Milovanović.

On je dodao da je potrebno da tužilaštvo ima pravu moć, a ne samo formalnu, i da će zato biti osnovana tužilačko-pravosudna policija po uzoru na evropske zemlje koje uspešno suzbijaju korupciju.

***

BONUS VIDEO – Poštari dobili rok od Vlade…