Foto:A.K./ATAImages

Danas se održava sednica Odbora za zaštitu životne sredine, kojoj prisustvuje i ministarka Irena Vujović, a od samog početka je vrlo burno. Krenulo je predlogom predsednika odbora Aleksandra Jovanovića Ćute da ministarka podnese ostavku i da se ministarstvo raspusti, zatim njegovog konstantnog koškanja sa zamenikom predsednika odbora Milimirom Vujadinovićem iz SNS, na posletku i spominjanjem supruga Irene Vujović u kontekstu sukoba interesa…

Iskakanje cisterni sa opasnim otpadom iz šina, koje se u više navrata desilo prethodnih dana u Srbiji, samo je poslednja u nizu zamerki opozicije na rad ministarke Irene Vujović.

Zbog toga je na samom početku kopredsednik Zajedno i predsednik Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta predložio raspuštanje ministarstva i smenu Vujović, jer je prema njegovom mišljenju nestručna .

Zatim se govorilo i o ispunjavanju obećanja SNS, na šta je ukazao šef zeleno – leve poslaničke grupe Ne davimo Beograd – Moramo Radomir Lazović.

“Vesić je obećao milion stabala u Beogradu za godinu dana, a zasadili ste 200.000 u celoj Srbiji za dve godine. Dakle, ništa”, rekao je Lazović.

Na svak kritiku upućenu ministarki Vujović reagovao je potpredsednik odbora iz redova SNS Milimir Vujadinović, zbog čega je nekoliko puta došlo do rasprave između njega i predsednika odbora Aleksandra Jovanovića Ćute

Foto:A.K./ATAImages

“Što ste nervozni? Milimire smiri se, ajde, možeš ti to”, rekao je Jovanović u nekoliko navrata, nakon ćega je Vujadinović uzvikivao:

“Što da nećete da me bijete?”…

Jovanović je pozvao na odgovornost Vujović.

“Tri iskakanja voza sa opasnim otpadom, pa šta bi se desilo da se cisterna s amonijokom izvrnula u Pirotu, imali bi desetine mrtvih. Vi ste u obavezi da momentalno zaustavite prevoz na prugama koje ne postoje. Možete da kolutate očima ministarka, ali to je vaša obaveza”, rekao je Jovanović i ukazao na to da se Vujović nekoliko puta nije odazvala pozivu da prisustvuje sednicama odbora.

“Niste bili u Majdanpeku, šta vas je sprečilo da dođete u Loznicu? Evo da iskoristim konačnu i priliku da vas pitam da li ste za nastavak projekta Rio Tinto? Da li taj projekat postoji ili ga nema, vidim da presednik stalno reinkarnira tu priču. Evo vas sad pitam, da li ste za to?, pitao je Jovanović, ali odgovor za sada nije dobio.

Pročitajte još...

Zatim se atmosfera usijala kad je poslanica Narodne stranke Ivana Parlić govorila o tome da je podnela krivičnu prijavu protiv Irene Vujović, a onda je dodala:

“Moram da ukažem i na ponašanje njenog supruga (doskorašnji načelnik SBPOK Ninoslav Cmolić). Sukob interesa se ovde dešava”, izgovorila je Parlić nakon čega su predstavnici vlasti počeli da viču.

Foto:parlament.gov.rs

“Predsedniče ja vas molim ako niste u stanju da ovu sednicu vodite kako nalaže poslovnik, prepustite zameniku. Očigledno niste u stanju da poštujete poslovnik, da obezbedite red i da se ne narušava dostojanstvo. Bilo je za očekivati ovo što se desilo, napad na člana porodice ministarke. Prošli put je rekla da ima fantazije kad sam ja u pitanju, a odnosile su se verovatno na to da me išamara. Vi morate dovesti u red rad ovog odbora”, rekao je Vujadinović, nakon čega je Ćuta zaključio:

“Hoćete da prekinem sednicu, da idemo na pauzu? Vidite kako sam svojom smirenošću uspeo da dovedem sednicu u normalan tok. Ako budete svi uglas pričali i dobacivali, ići ćemo na pauzu ili ćemo prekinuti sednicu… “, zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO: „Milimire, nije smešno, ljudi su umrli u Pirotu“: Burno na sednici Skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar