Vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom se boji suočavanja sa građanima, kojima ova država namenila sudbinu ekololoških izbeglica, izjavio je predsednik Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta komentarišući zakazivanje dva zasedanja tog odbora - 5. sednicu u Loznici, a 6. u Skupštini Srbije.

Jovanović je rekao da je 5. sednicu Odbora za zaštitu životne sredine, posvećenu eksploataciji litijuma i projektima Rio Tinta u Srbiji, zakazao još 15. novembra za 11h u Loznici, a 6. zasedanje istog odbora je za 10h u Skupštini srbije naknadno zakazao potpredsednik Milimir Vujadinović.

To se kosi i sa zakonima fizike, da 6. sednica počne pre pete, a između ostalog pokazuje koliki je strah naprednjačke vlasti da se suoči sa građanima jer su na sednicu odbora pozvani i građani iz Gornjih Nedeljica, udruženje Ne damo Jadar“, rekao je Jovanović.

On je zasedanje Odbora, koje je počelo u 10 sati u Skupštini Srbije, nazvao „partijskom sednicom“.

„Dok god sam ja predsednik Odbora, sednice će se održavati tamo gde se ljudima truju vazduh i voda i kojima je ova zemlja namenila sudbinu ekoloških izbeglica“, naglasio je Jovanović uoči počeka sednice koju je zakazao u Loznici.

Potpredsednik Odbora Milimir Vujadinović zakazao je 6. sednicu o pitanju iskorišćavanja litijuma na području Srbije, sa osvrtom na uticaj na životnu sredinu i ekonomski razvoj, a ona je počela nešto posle 10h u Skupštini Srbije, dok je 5. sednica, čija je tema projekat Jadar koji planira Rio Tinto, a koju je zakazao predsednik Odbora Aleksandar Jovanović Ćuta, počela u opštini Loznica u 11h.

Sednici u Beogradu prisustvuju i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik loznice Vidoje Petrović, kao i profesori rudarskog fakulteta Dinko Knežević i Nikola Lilić.

Vujadinović je rekao da je sednicu sazvao na zahtev devet poslanika, da je zahtev poslat i predsedniku Jovanoviću, koji je sednicu morao sazvati na zahtev makar trećine poslanika.

On tvrdi da je Jovanović odbio da sazove sednicu, pa je to učinio on kao potpredsednik Odbora, da sednici prisustvuje deset članova Odbora i da imaju kvorum za rad.

BONUS VIDEO: Sednica odbora na dva različita mesta u isto vreme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar