Foto: Vesna lalić/Nova.rs, TANJUG/ RADE PRELIC

Srpska stranka Zavetnici ocenila je kao skandaloznu odluku direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića da se u prostorijama ovog javnog preduzeća organizuje besplatno šminkanje i maskiranje mališana za Noć veštica.

Pročitajte još...

Pošta Srbije organizovala je proslavu „Noći veštica“ za decu i besplatno šminkanje i maskiranje mališana, što je izazvalo reakciju Zavetnika, koji će ovo pitanje, prema rečima njihove predsednice Milice Đurđević Stamenkovski, postaviti na prvoj narednoj sednici Skupštine.

„Postavićemo u Narodnoj skupštini poslaničko pitanje Ministarstvu informisanja i telekomunikacija: Od kada to zvanične državne insitucije proslavljaju Noć veštica“, napisala je ona na svom Fejsbuk profilu.

Iz stranke Zavetnici poručuju da se postavlja pitanje po kom zakonskom osnovu Pošta Srbije troši budžetska sredstva za manifestaciju koja ne postoji kao zvanični državni praznik i koja nije u skladu sa tradicijom srpskog naroda i većinskim raspoloženjem građana Srbije.

U saopštenju su kao posebno zabrinjavajuće istakli da se „ovakvim postupanjem predstavnika javnih institucija vrši indoktrinacija dece, jer im se od malih nogu nameću vrednosti koje nisu u skladu sa kulturnim obrascem koji preovlađuje u našoj zemlji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare