Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Lider crnogorske Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević nagovestio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće doći u Crnu Goru 12. jula kao što je prethodno najavio, već - krajem meseca.

„To što predsednik Srbije neće doći 12. jula u Crnu Goru uopšte nije važno, koliko je bitno da AV, pored svih drugih krivica, danas bude označen krivim i što je more hladno, i što moja majka ima više rezervi ulja od Direkcije robnih rezervi kojih više nemamo. A biće i kriv što neće doći 12. jula, taman kao što će biti kriv i kad dođe krajem jula…“, napisao je Knežević na Fejsbuku.

On je naveo i da će Vučić doći kad ga „očekuju oni koji su ga pozvali“.

„… A ko je kriv? Zna se, onaj što neće doći kad ga očekuju ovi što ne žele da dođe, već će doći kad ga očekuju oni koji su ga pozvali“, dodao je Knežević.

Vučić je posetu Crnoj Gori najavio 30. juna, kada je za TV Prva rekao da će „možda na Petrovdan, 12. jula, posetiti srpski narod u Crnoj Gori i obići Berane“.

Za 12. jul u podgoričkom Višem sudu, kako navodi podgorička Pobjeda, zakazano je izricanje presude u ponovljenom suđenju za slučaj „državni udar“ u kome su među optuženima Knežević i predsednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Vučić je 30. juna potvrdno odgovorio na poziv Kneževića, koji ga je u Crnu Goru pozvao u svoje, Mandićevo, kao i u ime Srba u Crnoj Gori, rekavši da u julu ima puno obaveza, ali da će svakako naći vreme i da bi najbolji termin bio upravo Petrovdan.

„Možda bi bilo najbolje na Petrovdan, ali nisam siguran ko će od gostiju biti ovde u Beogradu na taj dan, ali tokom jula spreman sam i sa najvećom radošću da posetim Berane i Vasojeviće i da razgovaram sa narodom“, rekao je tada Vučić.

Knežević je prethodno pozvao Vučića da u julu dođe u Berane i poseti Hram Svetog Simeona Mirotočivog.

I Mandić je 30. juna pozvao rukovodstva Srbije i Republike Srpske da dođu u Crnu Goru 12. jula, na Petrovdan, „kako bi poslali poruku zajedništva“.

***

BONUS VIDEO – Rezolucija o Jasenovcu: Šta je ovaj dokument doneo Crnoj Gori osim izvesnog pogoršanja odnosa sa Hrvatskoj?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar