Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Međunarodna grupa poznata kao „Anonimusi“ objavila je pretnju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U objavi na Tviteru sa ukrajinskom zastavom, i u video zapisu, uz uvrede i pretnje govore o poslednjim dešavanjima na Kosovu i otvoreno prete predsedniku Srbije.

Preteću poruku objavljenu u videu snimku prenosimo u celosti.

„Pozdrav građani sveta, ovo je poruka Anonimnih predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Primetili smo da tenzije i ratnohuškačke provokacije na severu Kosova od strane srpskih kriminalnih grupa pokušavaju da izazovu oružani sukob.

Srpski autokratski predsednik Aleksandar Vučić, marioneta Vladimira Putina, pokušava da destabilizuje region, koristeći mehanizme nasilja i terora ratnog zločinca Slobodana Miloševića, ali zna se da će njegovi pokušaji za njega biti samoubilački.

Na vrhuncu rata u Ukrajini, Srbija je bila i i dalje je jedina država koja je zvanično proglasila savez sa Rusijom, odbijajući stalne pozive Zapada da se pridruži sankcijama Evropske unije.

I ne samo to, već je Vučić, Putinova marioneta, ponovo prikazao svoju ratobornu revnost, kao rušioca regionalne stabilnosti, ugrožavajući teritorijalni integritet Kosova pričajući o povratku srpskih snaga na Kosovo, patrolama u pograničnom području, proglašenju vanrednog stanja koje on sam kreira, kao izgovor da izbegne suštinu problema: „Spajanje Srbije sa demokratskim svetom“.

Podsticanje nasilja, napadi na novinare, napadi na policiju, kosovske institucije i one sa međunarodnim mandatom, kao i postavljanje barikada i korišćenje inkriminisanih struktura na severu Kosova, deo je strategije vaše Vlade za pravljenje stanja napetosti, i držanje Kosova i regiona taocima retorike prošlosti. Ali nećemo ostati ravnodušni pred ovim terorom. Naša kolektivna reakcija biće odlučna i trenutna. Anonimni nisu mala grupa nemoćnih ljudi koje treba ignorisati. Mi smo organizovan i globalno aktivan kolektiv istomišljenika, i ako ne zaustavite svoje opasne akcije na Kosovu, naša poruka će biti jasna.

Narod Kosova nije bez podrške. Mi smo Anonimni. Mi smo legija. Mi ne opraštamo. Ne zaboravljamo. Očekujte nas“, saopšteno je u poruci „Anonimusa“, prenosi Kosovo online.

Vučić odgovorio: Spremamo se

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu fotografije na kojima se vidi kako sa igra sa svoja dva psa, uz propratnu poruku da se „sprema za borbu protiv anonimusa“.