Premijerka Srbije izjavila je danas da je brutalna laž informacija koju je objavio narodni poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić da je odjavio sa svoje adrese nepoznatu osobu, koja je bila prijavljena kao stanar bez njegovog znanja.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je u pitanju laž i da je nakon provere u evidenciji MUP-a utvrđeno da zahtev za odjavu sa adrese nije dao Miketić, već vlasnik stana koji član njegove porodice.

„Niti su oni konkretnu osobu prijavili da je ta osoba prijavljena na toj adresi, niti je u zvaničnim evidencijama ikada postojalo da je bio prijavljen još neko. Nikada niko van te porodice, nikada niko i to su podaci iz evidencije koja lako proverljiva i koja ne može da se menja“, rekla je Brnabić, prenosi N1.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

Ona je ponovo optužila medije United grupe da su preneli lažne informacije.

Ona je naglasila da je svaka lokalna samouprava do 2012. godine vodila svoj birački spisak i „to je sve bilo u papirima“. „Nije postojala nikakva kontrola, moglo je da se desi da jedan birač bude upisan više puta. Niste mogli da imate uvid u birački spisak. Ali smo mi od 2019. godine, već povezali matične knjige sa biračkim spiskom i kada lice premine automatski se briše iz biralčkog spiska, ili kad promeni prezime nankon venčanja, automatski se ažurira“, rekla je premijerka.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

„Pod tri i za njih za ne verovati, političari i narodni poslanici i dalje ne znaju da već dve godine od 2021. godine, na sajtu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu imate spisak po svakoj lokalnoj samoupravi koji se do zaključenja biračkog spiska ažurira na svaka tri meseca, a po zaključenju spiska se omogućava uvid u podatke o imenima i prezimenima svih birača u Republic Srbiji po biračkim mestima“, rekla je Brnabić i dodala:

Pročitajte još

„Da znaju to, mogli su od 2021. svaki dan da prate fluktuacije i promene u broju u okviru biračkog spiska, ali oni ne znaju, ni mediji koji ih podržavaju“, rekla je.

Kao četvrtu stvar, što se tiče broja birača, rekla je da na teritoriji grada Beograda nema značajnijih odstupanja i da je „neverovatno da je razlika u broju birača u Beogradu u septembru 2023. u odnosu na 2014 neverovatnih 750 ljudi“.

BONUS VIDEO Da li dolazi do predizbornog preseljenja glasača?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare