Radomir Lazović gost u emisiji Utisak nedelje na televizi Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova S

Radomir Lazović iz "Ne davimo Beograd" izjavio je da "Vladimir Bilčik pokušava da uradi sa aferom Telekom isto ono što je nekada radio evroposlanik Dejvid Mekalister sa aferom Savamala,"a to je izuzimanje iz izveštaja Evropske unije.

Lazović je u emisiji „Dan uživo“ podsetio da je na poslednjem sastanku sa evropskim izaslanikom Vladimirom Bilčikom pomenuto pitanje Telekoma.

„Mi smo govorili na prethodnom sastanku sa njim. Bio je u januaru u Beogradu. Zatim smo se videli sa njim i u Briselu, ja sam govorio ispred opozicije na tim uvodnim izlaganjima. I rekao sam i njemu, ali i Dejvidu Mekalisteru, a podsetiću da je Mekalister pokušao da Savamalu izuzme iz ovih izveštaja. Ali uspeli smo to da sprečimo zahvaljujući našim prijateljima evroposlanicima iz drugih organizacija, koji ne sarađuju sa SNS-om. Bilčik pokušava da uradi isto sa Telekomom. Ja se nadam da će biti razuma da se to spreči“, poručuje Radomir Lazović.

Konstatuje da su afere poput Telekoma, Savamale ili Jovanjice koje se spominju u Evropskom parlamentu mogu dobro da predstave situaciju u Srbiji.

„Ja dolazim iz generacije koja je u EU videla svetionik u mraku kome se treba kretati. Možda je vreme da se ta idilična ideja Evropske unije razveje i da se razume da tamo postoje glasovi koji mogu pomoći Srbiji da se unapredi, ali postoje i ljudi koji su za ovaj ‘status kvo’. Da se ne lažemo, mi želimo da sa glasovima koji dolaze sa leve ili zelene strane radimo na tome da se takva praksa promeni“, kazao je Lazović.

Podsetio je na Varheljija za koga je rekao da je „završio sa ozbiljnim optužbama, i dodao da se pokazalo da je uticaj koji ima, „možda i na prodaju“.

Opširnije čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO – Direktor Telekoma prekinuo Mariniku Tepić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare