Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Shutterstock

Kako saznaje N1, finalni sastanak na kome bi trebalo da budu usklađeni i objavljeni amandmani na izveštaj Evropskog parlamenta o napretku Srbije biće održan 14. aprila. U međuvremenu, Telekom Srbija nastavlja sa lobiranjem u pokušaju da izbegne spominjanje u izveštaju.

Prema izvoru N1 iz Evropskog parlamenta, verovatno je da pominjanje Telekoma neće ostati u amandmanu broj 195, koji je podnela grupa evroposlanika predvođena Slovencem Klemenom Grošeljem, u kome je Telekom označen kao jedna od velikih afera, uz slučajeve Jovanjice, Krušika, Savamale i drugih, prenosi N1.

Pročitajte još...

Navodno je argumentacija onih koji su protiv (Vladimir Bilčik, izvestilac za Srbiju) da slučaj Telekoma ne treba mešati sa primerima organizovanog kriminala.

Izvor blizak jednom od podnosilaca amandmana, rekao je za N1 da će „ostati“ amandmani u kojima se spominje uticaj Telekoma Srbija na medije i kontrolu inforimsanja u Srbiji.

N1 saznaje i da Telekom sve vreme lobira u Briselu, pokušavajući da ubedi evroposlanike da je reč o sukobu dve kompanije, Telekoma Srbija i United grupe, a ne o zloupotrebi medija i kontroli javnog informisanja.

Portal N1 uputio je u petak 31. marta Telekomu Srbija pitanja u vezi sa amandmanima Evropskog parlamenta u kojima se kritikuje njihov rad, ali odgovor te kompanije još nisu dobili.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar