Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; TANJUG/ Rade Prelić

Patriotski blok okupljen oko pokreta Dveri zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne podlegne pritiscima i ni pod kojim uslovima ne uvede sankcije Rusiji.

„Taj potez imao bi nesagledive posledice po naš bezbednosni, ekonomski i istorijski subjektivitet, a u političkom smislu značio bi automatsku ostavku Aleksandra Vučića i njegove Vlade i odlazak u večitu sramotu. Srpski narod je protiv uvođenja sankcija Rusiji“, navodi se u saopštenju Dveri.

Patriotski blok, kako su naveli, uputio je taj zahtev polazeći od Rezolucije Skupštine Srbije kojom je proglašena vojna neutralnost, od principa da je očuvanje ustavnog i pravnog poretka, teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije princip spoljne politike, kao i od „činjenice da su Srbija i srpski narod bili najveće žrtve kršenja međunarodnog prava“.

Ocenili su da nema bilo kakvih pravnih i drugih obaveza Srbije za uskladjivanje spoljne politike sa EU, jer je „proces evropskih integracija Srbije zaustavljen, bez izgleda da će ikada Srbija biti primljena u EU“.

BONUS VIDEO Snimci ruskih trupa koje ulaze u Ukrajinu sa Krima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar