Narodna poslanica i šefica poslaničke grupe "Ujedinjenih", Marinika Tepić, prokomentarisala je danas izjavu premijerke Ane Brnabić da nije znala gde je bio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić i šta je radio sa batinašima na jednom splavu. On je pitala zbog čega Nedić nije bio momentalno smenjen i koje je to poslove obavljao generalni sekretar Vlade. U trenucima dok je Tepić govorila, režiser RTS zadužen za emtiovanje sednica Skupštine namerno je udaljavao kadar sa potpredsednice SSP kako se ne bi videle fotografije koje je pokazivala.

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine Srbije pratite na našem blogu uživo.

Poslanica Marinika Tepić podsetila je snimak na kom se vidi generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić kako predvodi „grupu pretorijanaca“ čiji je zadatak bio da razbiju blokadu poljoprivrednika kod Pančeva.

„Kaže Ana Brnabić ne zna gde dogodilo sve. Dogodilo se na splavu u Pančevu koji se zove VIP Jahting Klub.. Vidite jasno splav, vidite njegov znak… Vidim da je RTS sklonio zumiranje sa ovog kadra, ali mi ćemo naknadno zumirati kako bi građani mogli da vide o čemu se radi“, rekla je Tepić.

Pročitajte još...

Zanimljivo je takođe da je svaki put, kad bi Tepić sklonila fotografije koje je pokazivala, išao krupan kadar na ovu narodnu poslanicu. U jednom trenutku krupan kadar je ostao nekoliko sekundi duže, ali je istog momenta kad je Tepić podigla novi papir režiser odlučio da se pređe na krupni plan.

Ovako je to izgledalo u 11:07:51 kad je Tepić pokušala da pokaže papir.

Foto: Printscreen RTS

Dve sekunde kasnije RTS udaljava kadar.

Foto: Printcreen RTS

Tokom obraćanja, Tepić je između ostalog pitala zbog čega Novak Nedić nije momentalno smenjen.

„Ako ste već do sada okretali glavu o povezanosti sa ubicama i zverima iz Belivukovog klana, sa kojima su istraživački novinari, takođe godinama, objavljivali dokaze da je Novak Nedić sa njima povezani – evo sada crno na belo. Ana Brnabić je ćutala tri dana, a juče je rekla da ne zna kada je to snimljeno, kad se to dogodilo i da nije tačno da su ovi režimski pretorijanci trebali da zaprete i prebiju poljoprivrednike na blokadi. Još gore, to znači da je Brnabić priznala da je Novak Nedić radio neke druge poslove po njenom nalogu. Tražimo odgovor od predsednice Vlade Srbije šta je Novak Nedić radio po njenom nalogu“, pitala je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare