Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević pitao je danas na sednici Skupštine Srbije zašto bazne stanice Telekoma Srbije postavljaju za kontramiting Aleksandra Vučića i da li će one ostati sutradan na protestu opozicije.

„Zašto se tri bazne stanice Telekoma postavljaju za Vučićev  kontramiting. One su plaćene novcem svih poreskih obveznika. Da li ćete i nama u subotu ostaviti te bazne stanice na mnogo većem skupu, da budu u službi svih građana Srbije ili ćete ih skloniti zajedno sa binom. Čiji je taj novac i imam li ja pravo kao građanin Srbije da koristim bazne stanice Telekoma“, pitao je Milivojević.

Milivojević je pitao PU Novi Sad da li su reagovali po prijavi građana koji su prijavili manji fizički incident između dvojice muškaraca, jednog starijeg i jednog, kako je rekao, nešto mlađeg. On je rekao da je razlog njihove tuče bio honorar za odlazak na Vučićev kontramiting.

Pročitajte još...

„Da li ste sinoć oko 21 sat i 30 minuta reagovali po prijavi građana novosadskog naselja Grbavica koji su prijavili prvo remećenje javnog reda i mira a potom i manji fizički između incident trojice muškaraca. Po dobijenim informacijama od građana, prvo je došlo do glasne svađe dvojice muškaraca, jednog starijeg oko šesdeset godina i jednog muškarca četrdesetih godina. Očevidci tvrde da je svađa, a potom i fizički obračun, nastao oko novca, jer je stariji muškarac za učešće na Vučićevom kontramitingu od strane Marka Bosanca Bosketa po njegovim glasnim rečima plaćen samo 3500 dinara, a drugi mlađi muškarac je od strane Slobodana Milića Bocare za istu stvar plaćen 20. 000 dinara, čime se javno hvalio po kraju. Ova informacija je veoma razjarila starijeg muškarca koji je došao ispred lokalnog marketa i verbalno napao mlađeg muškaraca, a potom je počeo glasno da viče i na drugog muškarca koji se nalazio ispred prodavnice:

„Nećete me prevariti, hoću i ja 20000 , pozivajući Marka Bosanca Bosketa da i njemu isplati svih 20000 dinara.“

Кako je Marko Bosanac Boske odbio da to uradi, upućujući ga na Bocaru, rečima:

„Šta ja ima sa tobom, ja sam te lepo zvao na moj spisak, a ti si tvrdio da ćeš kod Bocare, sad idi kod njega pa nek te on isplati!“, stariji čovek je u nastupu besa počeo nekontrolisano da viče:

„Кakav Bocara, on kaže da je sve pare potrošio i poslao nas je kod tebe jer ti radiš poslove po gradu, ti nas isplati!“Nakon toga je dograbio jednu pivsku flašu i gađao mlađeg muškarca, ali ga je promašio pogodivši staklena vrata frižidera koja su se razbila“, naveo je Milivojević.

One pitao zašto učesnici kontramitinga u Кruševcu dobijaju samo 2.500 dinara, a u Merošini 2.000, jer to je sada, kako kaže, povod novih sukoba ove vrste i građani se sada masovno žale.

„Pitam i Agenciju za srečavanje korupcije, Poresku upravu, službu za borbu protiv organizovanog krimanal i policijsko odeljnje za suzbijanje privredniog kriminala, da li je iko utvrdio poreklo ovog novca kojim se razbacuju čelnici srpske napredne stranke u pripremi kontramitinga dok decu lečimo SMS porukama. Da nije možda ovaj novac sa jovanjice, da ne saznajemo sutra iz nekih novih skaj aplikacija i slušanih razgovora da je veljko Belivuk svojim stranačkim kolegama platio organizaciju ovog kontramitinga. Da li je tačno da će bolnice raditi samo sa 20 odsto“, pitao je Milivojević.

BONUS VIDEO: Zašto opozicija predlaže prsten oko RTS – a?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar