Predrag Koluvija i Vladimir Đukanović Foto: A.K./ATAImages

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ivan Mandić mora da plati 200.000 dinara vlasniku plantaže marihuane "Jovanjica" Predragu Koluviji, na ime nanete duševne boli a zbog tvita u kome ga je Koluviju nazvao vlasnikom najveće plantaže marihuane u Evropi - što piše u optužnom predlogu po kome se mu sudi. Da brani Koluviju prvi je ustao funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović, a onda mu je odgovor stigao i od urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.

Pomenutu presudu Mandiću u Osnovnom sudu u Kruševcu donela je sudija Eleonora Miladinović, kojoj su iz SSP postavili nekoliko pitanja.

„Poštovana sutkinjo Miladinović, kako Vas nije sramota? Šta nije tačno u tvitu Ivana Mandića? Da na Jovanjici nije gajena marihuana? Jeste – dokazano je. Da Koluvija nije vlasnik? Jeste – dokazano je. Pa, šta mu je nanelo duševni bol? Šta je neistina u Mandićevim rečima“, pitali su se iz SSP.

Očekivano, u odbranu Koluvije odmah je stao funkcioner SNS i Koluvijin advokat Vladimir Đukanović, pokušavši da tu presudu suda u Kruševcu, odbrani.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije prošlo mnogo – javio se i Koluvijin advokat Vladimir Đukanović, koji pokušava da odbrani neverovatnu presudu Osnovnog suda u Kruševcu.

„Možete li da nam pokažete taj dokaz? Ko je to i kada dokazao? Koji sud je to presudio? Zašto konstantno kršite član 3. ZKP koji govori o pretpostavci nevinosti? Posle vam je ko zna kriv kada vas neko tuži. Sram vas bilo“,

Međutim, Đukanoviću je urednik KRIK-a Stevan Dojčinović ubrzo predstavio dokaze.

„Katastar: Dokaz da je Koluvija vlasnik parcele. Ugovor: Dokaz da ustupa firmi Jovanjica korišćenje te parcele. APR: Dokaz da je u isto vreme Koluvija suvlasnik Jovanjice. Analize dve nezavisne laboratorije: Dokaz da bilje koje su zaplenjene na imanju imaju nedozvoljen procenat THC“, napisao je Dojčinovićn Tviteru.

Tu rasprava nije stala, jer se u nju ubacio niko drugi do sam Koluvija, koji je bez pardona pitao koja je površina te parcele i koja analiza je dokazala da konoplja sa te parcele ima THC marihuane.

Dojčinović je kratko odgovorio i zatvorio raspravu.

„Sada se pravite da ne poznajete dokaze iz sopstvenog predmeta? Nalaze se u Jovanjici 1, a pored toga smo ih dostavili i u našoj parnici, računajući i dokaze o parceli. Tako da možete da pogledate i u tom, manje obimnom predmetu“, odgovorio je Dojčinović.

BONUS VIDEO – JOVANJICA nastavak: Šta očekuje Mitića i Milenkovića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare