Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući na TV Pink nije propustila priliku da objektivne medije nazove "tajkunskim" i "antidržavnim", nezadovljna izveštavanjem o pregovorima u Birselu. Paljbu je osula i po opoziciji, nazivajući je "antidržavnom koalicijom".

Razgovor je počeo neuobičajeno sa premijerkinom konstatacijom da je „danas subota, a da će sutra biti nedelja“. Da ne bi bilo zabune, to je ponovila još jednom.

Dinamici bizarnog razgovora doprinela je i malo je reći zanimljiva odevna kombinacija voditeljke – veliki šešir, kakav se nosi na konjskim trkama.

Razgovor je prestao da bude samo bizaran i smešan kada je načeto pitanje svih pitanja – Kosovo, a premijerka je momentalno osula paljbu na nezavisne medije.

Novu, N1 i Danas na početku svog jutarnjeg izlaganja nazvala je „tajkunskim“ i još jednom potvrdila da konstantan pritisak i targetiranje kritičkih medija od strane režima.

Foto: RTV Pink

Sve vreme razgovora premijerke Brnabić sa voditeljskom TV Pink smenjivali su se fotografija predsednika Srbije, ali i tekstovi obajvljeni o sastanku u Briselu.

Foto: RTV Pink

„To što oni žele da oslabe položaj Aleksandra Vučića, treba da se razume da je to slabljenje pozicije Srbije. Čuli smo da je došao „Dan D“. Miloš Jovanović, francuski državljanin, kaže ‘Potpisaće, zna se ko je Aleksandar Vučić. Neverovatna doza bezobrazluka“, govorila je premijerka.

Voditeljka sugeriše da se sve izjave i intervjui mogu videti na velikom video bimu, sve vreme.

Foto: RTV Pink

Brnabić je još jednom Miloša Jovanovića, lidera DSS, nazvala „Francuzom“.

PROČITAJTE JOŠ

„Kad kažem „Francuz, Miloš Jovanović“, pa neko će reći to je politička uvreda. Ne, to su oni pokušali da urade nama. Mi nismo pomenuli u političkoj borbi ni u jednom trenutku ni njegovo dvojno državljanstvo, ni dvojno državljanstvo Zdravka Ponoša koji je sa hrvatskim državljanstvom ušao u trku za predsednika“, rekla je Brnabić.

Foto: RTV Pink

Dodala je da ona i predsednik Srbije nemaju rezervnu državu.

„Pogledajte koliko su gigantske laži tajkunskih medija, Šolakovih medija i političke opozicije“, istakla je premijerka.

Navela je i da je neverovatna borba predsednika Srbije poslednjih deset godina zaslužna za to što se odjednom međusobno priznanje više ni pominje.

Osvrnula se i na pogrom Srba u martu 2004. godine, rekavši da je tadašnja vlast nasilje posmatrala iz kabineta u Beogradu.

„Paljenje manastira, ubijanje, proterivanje… Preživeli su samo oni koje je Kfor sklonio. To je jedeini put kada je Kfor pucao na albanske teroriste. Tu je bio Jeremić, Tadić, Ponoš… On je bio šraf u vojsci, pa je postao i general sa hrvatskom putovnicom. Svi oni su tada bili na vlasti. Nije ovo trajalo 12 sati pa da niste mogli da se organizujete… Vi ste to gledlai iz svojih kabineta u Beogradu. To nasilje je trajalo preko dva dana, 70 sati, i Beograd nije učinio ništa. A danas pevaju, ponela ih je pesma, pršti patriotizam“ – rekla je ona.

BONUS VIDEO: Tviter diplomatija: Zašto je Ana Brnabić uvek spremna za oštar odgovor?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare