Foto: N1/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da ju je ponovo zadržala granična policija pri izlasku iz Srbije, ovoga puta na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Trajković koja je i savetnica ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića u kosovskoj Vladi, pitala je u poruci na Tviteru predsednika i premijerku Srbije, Aleksandra Vučića i Anu Brnabić: „Zašto ovo radite?“

Pročitajte još...

„Opet sam zadržana od strane granične policije na beogradskom aerodromu. Pričamo o Srbiji u EU i Otvorenom Balkanu, a sloboda kretanja je bezrazložno i protivustavno ograničena meni i mojoj porodici“, napisala je Trajković.

Od kada je imenovana za savetnicu ministra u kosovskoj Vladi Aljbina Kurtija, koju su prethodno napustili predstavnici Srpske liste zbog spora oko registarskih tablica, Trajković je u decembru prošle godine bila bez obrazloženja dvaput zadržana od strane granične policije na prelazu Merdare – i prilikom ulaska u centralnu Srbiju i prilikom izlaska, više od 20 sati.

Trajković je u decembru prošle godine navela da je i njena ćerka, pri povratku u Veliku Britaniju, bila zadržana na beogradskom aerodromu više sati bez obrazloženja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare