Miloš Jovanović Foto: Ivan Dinić/Nova

"Za koaliciju NADA nikakva saradnja nakon izbora sa SNS i Aleksandrom Vučićem nije moguća. Svuda gde mogu da se smene moraju da se smene i mi ćemo tome dati naš pun doprinos, a verujem da je Beograd najizglednije mesto za to", rekao je večeras u "Utisku nedelje" predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Dodao je da samo jedno ne može da priča u kampanji, a to je „da ovi odu a da se oni ne vrate“ .

„Ne zato što nešto puno volim Dragana Đilasa, bio sam mu opozicija i u 90 odsto tema imaćemo teorijski sukob, ali što se mene tiče samo prvi deo te rečenice je značajan“, rekao je on.

Komentarišući tekst Nova.rs da je on najveća prepreka formiranju jedne kolone desnice na predstojećim vanrednim izborima 17. decembra, Jovanović je rekao da je upravo on taj koji je hteo jednu kolonu koja će okupiti sve desne stranke.

Prema njegovim rečima, on ne želi da bude jezičak na vagi na beogradskim izborima već hoće da opozicija bude snažna u Beogradu kako bi smenila ovu vlast.

„Beograd je početak kraja ove vlasti i Nova DSS je za smenu vlasti SNS u Beogradu i svuda. Saradnja sa SNS nije moguća i neće biti moguća nikada u budućnosti jer treba smeniti ovu vlast“, još jednom je ponovio Jovanović.

Prema njegovim rečima, kosovska politika Aleksandra Vučića je doživela potpuno fijasko, prevario je svoje birače i taj fasadni patriotizam će uništiti ovu državu i to njegovi birači polako shvataju.

„Ovo je sigurno uništavanje države koje mora da se prekine, bio je masakr u ‘Ribnikaru’ i reakcija naroda na tu tragediju, sada je došlo do toga da je očigledno da ova korumpiranost i moralno srozavanje drustva će nas odvesti u nestanak, zato su potrebne korenite promene“,  naglasio je Jovanović.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare