Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Takve konstrukcije i takvo monstruozno manipulisanje sa izjavama predsednice Udruženja Pokreta Majki enklava Srebrenica i Žepa, nije ništa drugo do nastavak genocidne politike iz devedesetih, stoji u zajedničkom saopštenju Udruženja Majki Srebrenice i Udruženja žrtava i svedoka genocida koji su reagovali na jučerašnji govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i objave na X nalogu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić.

„Jednu plemenitu izjavu majke pretvoriti u prijetnju je novi izum Aleksandra Vučića i na njoj bi mu i Gebels pozavidio. Naravno da je ta izjava netom po završenoj konferenciji Vučića fakturisana Ani Brnabić, predsjednici Skupštine Srbije, kako bi izjava dobila na snazi“, navodi se u zajedničkom saopštenju Udruženja iz BiH, prenosi Danas.

Munira Subašić, dodaje se, nikada nije poželela smrt ni sinu Mislava Galića koji je odveo njenog sina u smrt, a kamoli da je poželela smrt deci ili unucima Aleksandra Vučića.

„Poruka Munire Subašić Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić: živa i zdrava tvoja djeca bila i dao dragi Allah da dočekaju i svoju djecu, da je sreće da i Ana ima svoju i da može osjetiti šta je istinska majčina ljubav“, zaključuje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Vučić se u obraćanju naciji osvrnuo na izjavu Munire Subašić, predsnice Udruženja Majki Srebrenice u Danasu, te kazao kako joj je izjavio saočešće.

„Ja sam i njoj, gospođi Subašić, izjavio saučešće, i poklonio se njihovim najbližim. Ne znam zašto je morala da spominje moju decu. A to za Alaha, hvala joj na tome. Nisam veliki vernik, ali moliću se Bogu da se ta fatva ne prenese na moju decu. Šta god vi meni danas pričali, udžbenici u Srbiji će govoriti o tome. To da li će mene Alah ili Bog da kazni, mislim da je na Bogu, a ne na gospođi Subašić“, rekao je Vučić.

Brnabić je na svom X nalogu napisala da je Munira Subašić izrekla do sada najmonstrouzniju pretnju – „i ne samo po život predsednika Republike Srbije, već direktnu pretnju po život njegove dece i njegovih još uvek nerođenih unučadi“.

BONUS VIDEO Mia David: Dok je Vučić na vlasti, neće biti pomaka u suočavanju sa prošlošću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare