Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Shutterstock

Predsednik Beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana, Stefan Simić obratio se gradonačelniku Aleksandru Šapiću povodom nedavne nesreće kada je točak koji je otpao sa autobusa naneo smrtonosne povrede starijoj prolaznici, poručivši mu da koristi smrtni slučaj kako bi prekrio svoj nerad.

„Umesto da izjavi saučešće porodici preminule žene i da prihvati odgovornost za katastrofalno stanje u GSP-u, Aleksandar Šapić napada opoziciju da se bavi „nekrofilskom politikom“ i koristi smrtni slučaj da bi prekrio svoj nerad“, rekao je Stefan Simić predsednik Beogradskog odbora PSG-a.

Simić je naveo da je „Pokret slobodnih građana u više navrata upozoravao na loše stanje javnog saobraćaja u Beogradu, davao predloge kako da se unapredi kako bi se zaštitila bezbednost građana, a za to vreme Sekretarijat za javni prevoz koji je direktno nadležan za kontrolu stanja u prevozu nije preduzeo ništa“.

On je takođe dodao da bi Šapić odgovorne za pogibiju naše sugrađanke trebalo da traži u onima koje je sam postavio.

Iz PSG-a su ukazali i na to šta bi trebalo uraditi u narednom periodu kako se ovakva tragedija više ne bi ponavljala.

„Na našu nesreću i uprkos tome što su građani Beograda dva puta glasali da SNS više ne bude vlast, oni i dalje upravljaju ovim gradom, i njihova je obaveza da hitno pregledaju sve ugovore sa privatnim prevozom, da izvrše vanredni pregled svih vozila i da kazne odgovorne za sve propuste. Takođe, umesto što se novac troši na nepotrebne projekte i popravljanje već renoviranih ulica, grad bi trebalo da kupi nove autobuse“, istakao je Simić.

Simić je na kraju još jednom apelovao na Šapića da „prekine sa napadima na opoziciju“, naglasivši da bi „vlast konačno trebala da preuzme odgovornost za ono što je uradila u prethodnih 10 godina“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare