Bivši narodni poslanik i član SNS Janko Langura sačekao je danas ispred Skupštine Srbije poslanika Radomira Lazovića kako bi se sa njim obračunao. On je, unoseći se u facu Lazoviću, izneo gomilu uvreda tvrdeći kako je tu da bi "odbranio čast Danila Vučića". Langura, inače bivši golman, bio je poslanik u periodu između 2020. i 2022. godine kad nije bilo opozicije u parlamentu, a poznat je i po telefonskom uključenju u emisiju "Utisak nedelje" gde je hvalio vlast poput čuvenog Nebojše iz Beograda.

PROČITAJTE JOŠ...

Član Srpske napredne stranke Janko Langura sačekao je danas ispred Skupštine Srbije poslanika Radomira Lazovića kako bi sa njim obračunao nakon njegovog govora u parlamentu. U društvu Langure, bio je, kako se može videti i poslanik vladajuće stranke Milimir Vujadinović.

„Sram vas bilo… Pominjete Danila Vučića… Izdali ste Srbiju… Zašto uzimaš Danila Vučića u usta? Prozivaš one koji ne mogu da ti odgovore, ološu jedan. Sram te bilo za svaki put kad si uzeo Danila Vučića u usta. Tajkunski ološu“, rekao je Langura unoseći se u facu Lazoviću.

Inače, Languri je zasmetalo što je Lazović danas u Skupštini pomenuo njega i njegove aktivnosti na društvenoj mreži Tviter, pa je pre dolaska pred Skupštinu poslao nove pretnje.

FOTO: PRINTSCREEN TVITER

Uključivanje u Utisak

U Utisku nedelje, voljom partijskog vrha, više zapravo ni nema naprednjaka ili predstavnika stranaka vladajuće koalicije. Niko se ne odaziva na pozive, niko ne daje izjave, ali zato, u starom dobrom maniru „Nebojše iz Beograda“ i dalje ima uključenja vojnika partije koji uglavnom izdeklamuju unapred osmišljen tekst, ignorišući voditeljku Olju Bećković i njena pitanja.. Tako je red jednom prilikom došao i na Janka Languru.

Prilikom glasanja za predloge za utisak nedelje bivši poslanik iz redova SNS napao je lidera Stranke sloboda i pravda Dragana Đilasa koji je bio gost emisije, zabrinut za njegove bankovne račune u inostranstvu, „od Mauricijusa, preko Hong Konga do Moldavije i svih onih mesta za koje Siniša Mali i mediji bliski vlastima optužuju Đilasa da tamo pohranjuje svoje milione“

Ko je, dakle, mlađani Langura?

Nekadašnji golman dobio je 2020. godine priliku da zablista u Skupštini Srbije uz plejadu novih naprednjačkih „mladih nada sa Akademije“.

Bivši čuvar mreže rođen je 1994. u Priboju, a poslednji profesionalni angažman je imao u julu 2019. godine u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, svom matičnom klubu. U međuvremenu je bio član Rudara, Loznice, Mačve, Dinama iz Vranja, te Takova. Prema statističkim podacima specijalizovanog servisa Transfermarkt, Langura je u karijeri odigrao tek četiri utakmice, tri za Dinamo i jednu za Loznicu.

U međuvremenu, postao je politički aktivista, a njegovo ime pominje se u javnosti i u februaru 2020. godine, kad je, kako tvrde u SNS, fizički napadnut u Gornjem Milanovcu. Tad se sukobio s liderom Dveri Boškom Obradovićem.

“Na tom snimku se vidi kako Langura ponavlja uobičajene fraze iz arsenala SNS funkcionera, dok mu Obradović sasvim smireno odgovara i na vrata zgrade Opštinske uprave u Gornjem Milanovcu lepi nalepnice sa pozivom na bojkot”, naveo je gminfo.rs.

Tokom kampanje je bio veoma aktivan kao zagovornik politike SNS i Aleksandra Vučića, govoreći o cilju – prosečnoj zaradi o 900 evra i penziji od „400 i više“.

Stigla je i nagrada: našao se na 155. mestu izborne liste s Vučićevim imenom čime je dobio šansu da postane poslanik.

Pre nego što je položio zakletvu, Langura je primećen tokom protesta održanih ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, ali ne u svojstvu demonstranta.

Bivši golman se nije oglašavao tim povodom, ali je tokom kampanje, uz svoj potpis, promovisao i slogan.

“Pravo na političko delovanje u Skupštini se stiče na izborima, a ne fašizmom i nasiljem na ulicama”.

Bio je i član publike u televizijskim emisijama gde je gostovao Aleksandar Vučić. Sve to je nagrađeno mestom u Skupštini Srbije, gde je Langura održao na ovaj način održao prvi poslanički govor.

“Nadovezao bih se na govore kolega i iskoristo bih priliku da pružim punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i da kažem da je ovaj parlament najznačajniji partner Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u borbi protiv tajkuna i borbi protiv mafije i kriminalaca”, rekao je Langura, povremeno gledajući u tekst “govora”.

Međutim, naprednjački juršnik nije dobio priliku da bude deo novog skupštinskog saziva nakon prethodnih izbora. Zbog toga je, po svemu sudeći, prinuđen da mesto u poslaničkoj klupi traži ispred Skupštine i to organizujući „sačekuše“ za opozicone poslanike, sve u nadi da će njegov šef prepoznati talenat i nagraditi ga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare