Foto:021.rs

Fasade zgrada i trotoari u Novom Sadu osvanuli su jutros ispisani grafitima koji pozivaju na blokadu Mosta slobode, u subotu, 4. decembra, zbog Zakona o eksproprijaciji i Rio Tinta.

Reporteri 021.rs su najviše ovakvih grafita videli na Grbavici. Ispisani su na trotoarima, pešačkim prelazima i pojedinim fasadama zgrada.

Poruke „Svi na ulice 4. 12. 14h Most slobode“ i „Rio Tinto marš iz Srbije“ nisu potpisane, te je nepoznat autor grafita.

U Novom Sadu će se protest u subotu održati pod parolom „Novi Sad uStaje protiv nepravde“. Organizatori su pozvali Novosađane da iskažu „solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine i Čačka“.

Protest se planira u 30 gradova u Srbiji, uglavnom kroz blokade saobraćajnica.

Blokade su počele prošle subote u nekoliko gradova. Obeležile su ih incidenti između policije i građana, kao i obračun nepoznatih osoba sa građanima u Šapcu.

Na protestu u Novom Sadu, prilikom blokiranja Varadinskog mosta, došlo je do koškanja između policije i okupljenih građana, a priveden je aktivista Miran Pogačar, koji je nedugo zatim pušten.

BONUS VIDEO Savo Manojlović poziva građane na protest 4. decembra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar