Zoran Jevđenić Foto: Printscreen/YouTube/Radio-televizija As Šabac

I dok je javnost iščekivala reagovanje nadležnih organa na nasilje u Šapcu, u režiji huligana sa motkama i čekićima, reakcija šabačke policije, kojom šefuje Zoran Jevđenić, je izostala. Policija nije stala u odbranu građana koji su mirno protestovali, nije ih zaštitila, a nasilnici i dalje nisu kažnjeni.

Scene nasilja minulog vikenda šokirale su srpsku javnost, ali ne i tužilaštvo i policiju u Šapcu. Reakcije nadležnih institucija su izostale, pa i kazne za vandale.

Pročitajte još:

Policija nije stala u odbranu građana, a možda još simptomatičnije je to što su se službenici MUP sa terena povukli samo desetak minuta pre nego što su šabački nasilnici krenuli na mirne protestante, a koji su blokirali saobraćajnicu u znak nezadovoljstva zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Nakon povlačenja policije, na scenu su stupili, najpre naprednjaci koji su bagerom išli na građane, a potom i grupa huligana naoružanih hladnim oružjem – čekićima i drvenim motkama i štanglama.

Sabac protest
Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Nebojša Zelenović, lider stranke „Zajedno za Srbiju“, prvi je ukazao na pomenutu simptomatičnost. On je upitao ubrzo nakon nemilih dešavanja u Šapcu ko je naredio da se policija povuče.

“Juče je neko izdao naredbu da se povuče naša policija, nije to Vulinova i Vučićeva policija, to je naša policija i hoćemo da znamo ko je izdao naredbu da se povuče policija i batinaši napadnu goloruki narod”, rekao je Zelenović.

Dragan Milovanović Crni Foto:privatna arhiva

Po svemu sudeći, odgovor na pitanje zbog čega je šabačka policija zakazala u subotu trebalo bi da ima njen načelnik Jevđenić. Pogotovo ako se uzme u obzir da se hapse građani poput Dragana Milovanovića Crnog, koji je izudarao jednog od vozača bagera koji je išao na građane, a u nameri da zastavi vozilo, dok se u slučajevima nasilnika nije postupalo.

Praktično, ostali su zaštićeni i pored činjenice da su njihovi identiteti saopšteni nedugo nakon nereda.

BONUS video: Žandarmerija ispred Gazele

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare