Malverzacije i sukobi interesa nisu strani vladajućim krugovima, a poslednja u nizu malverzacija stiže nam sa opštine Stari Grad. Iako je u pitanju afera "lokalnog" tipa, koja se tiče obnove fasade u jednoj zgradi u Nušićevoj ulici, na Starom Gradu građani se danima pitaju ko to dobija novac za obnovu fasada? Iako je Branislav Zec predsednik Komisije koja dodeljuje novac za obnovu zgrada, to mu očigledno nije bilo sporno pa je novac dodelio i zgradi čiji je upravnik. Zbog toga se postavlja legitimno pitanje - da li je u pitanju evidentan sukob interesa?

Obnova fasada velike je tema od trenutka kada je SNS preuzeo vlast u Beogradu i zaista puno se krečilo, puno se malterisalo, posebno u delovima koji su u blizini Beograda na vodi. Opštine su subvencionisale stambene zajednice koje su se prijavile ne konkurse. Međutim i u ovom poslu pokazuje priča koja sledi, lakše se dolazi do novca ako ste bliže kasi.

Kako je odbornik SNS-a na opštini Stari grad u Beogradu dodelio novac zgradi čiji je upravnika,  u svojstvu predsednika komisije koja je o tome odlučivala po principu „ako nisi za sebe, nisi ni za druge“.

Branislav Zec, u čijoj biografiji piše da se poslednjih osam godina bavi lokalnom politikom praktično samom sebi dodelio je novac za obnovu zgrade.

Kao predsednik Komisije koja dodeljuje novac zgradama, deo sredstava na čijoj adresi živi i čiji je upravnik. U pitanju je Nušićeva 8, zbog se otvara legitimno pitanje da li je ovde bilo sukoba interesa?

PROČITAJTE JOŠ:

Igor Avžner, meštanin opštine Stari Grad pozvao je nadležne organe da reaguju i utvrde šta se stvarno iza „debelih“ vrata opštine dešava.

„Ko zna koliko ima zečeva iz vučje kože“, naveo je Avžner.

Bivši predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać poručio je da je on upoznat da Zec ima neke otvorene sudske predmete i da je uhvaćen u nelegalnim radnjama, ali da predmet još uvek nije okončan.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

BONUS VIDEO: Gradonačelnik Čačka podigao nelegalno sprat na svojoj zgradi, promenio urbanistički plan i sad legalizuje nezakonitu gradnju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar