Miroslav Mišković i Goran Cvetanović Foto: Nova.rs

Kontroverzni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović našao se u društvu vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića. Njih dvojica su zajedno gledali utakmicu Srbija i Kamerun na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Mnogima nije jasno kako su se Cvetanović i Mišković našli na istom mestu i to baš na Svetskom prvenstvu u Kataru, a ovaj trenutak zabeležio je novinar Bojan Ilić.

Iako su novinari Rešetke upitali kabinet gradonačelnika Cvetanovića otkuda on u Kataru, misleći na to ko je finansirao ovu pustolovinu prvog čoveka Leskovca, njegov kabinet to nije želeo da komentariše.

Cvetanović je inače godinama prisutan na političkoj sceni, gde obavlja funkciju gradonačelnika Leskovca. Nažalost, široj javnosti više je poznat po svojim gafovima. Svojevremeno se maskirao u faraona, govorio o tome kako se električna energija pretvara u mehaničku, i savetovao građane kako da njihov pas postane najlepši.

Cvetanović se često hvali i time da je kao student medicine prodavao grožđe na leskovačkoj pijaci, ali i uspeo da dobije titulu “džentlmena godine” zbog toga što za kocerte estradnih pevačica izdvaja milione iz budžeta.

Međutim, prvi čovek Leskovca pored najrazličitijih znanja i veština poseduje i krivični dosije, u kome je zabeležena osuda za nasilje i to nad bivšom ženom koju je udarao drškom pištolja, šutirao i u koju je pucao.

Sa druge strane, Mišković je kao prvi čovek „Delte“ poznat građanima Srbije. On je godinama među najbogatijim Srbima, a celo bogatsvo dovedeno je u pitanju kada je SNS dolaskom na vlast 2012. godine krenula u obračun sa njim.

Vučić je tada najavio nultu toleranciju prema korupciji, nakon čega je otvoreno krenuo protiv Miškovića koji je priveden. Postupak je vođen dugo godina, a epilog je takav da će građani Srbije platiti Miškoviću 30 miliona evra na ime odštete.

Bonus video: Nevinost Miškovića – razbijanje mita o borbi protiv korupcije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare