Goran Cvetanović Foto:printscreen/twitter

"Tačno je da sam sad na vlasti i biću gradonačelnik i narednih 10 godina". Ovo je obećao opoziciji i prisutnim građanima prvi čovek Leskovca na javnoj raspravi o budžetu grada za narednu godinu, koja se umesto predloga građana za konkretne projekte pretvorila u tipično prepucavanje i razmenu optužbi i uvreda dva ljuta politička protivnika Gorana Cvetanovića i Nenada Zdravkovića.

Rasprava je trajala više od dva sata, a polovina vremena je protekla u optužbama o navodnim krađama, lopovima, politici, stadionu i izborima.

„Našim parama se skroz nedomaćinski raspolaže. Ulažu se da bi se ubirali politički poeni, a mi svi ostajemo bez osnovnih uslova za život kao što su adekvatna pijaća voda, grejanje, put, osvetljenje, predškolske ustanove, škole… Sve ono o čemu grad treba da razmišlja. A grad brine o tome gde će i kroz koji budžet neka sredstva iz republičkog budžeta da se properu i da odu adekvatnim firmamam na račune. Zna se ovde dobro i ko vrši radove, ko asfaltira ulice, gradi bolnice, čiji kumovi i čiji pobratimi i na čije račune ležu te cifre“, kazao je u delu svog izlaganja opozicioni odbornik Nenad Zdravković iz GG „Za Leskovac – Zajedno“.

PROČITAJTE JOŠ

Gradonačelnik Leskovca je morao da mu replicira.

„Krađa, lopovi, kriminalci… Samo nas optužujete. Zašto niste podneli prijave za sve ovo vreme? Evo, ja vam stojim na raspolaganju i podnesite prvo protiv mene prijavu. Evo, ja vas pitam ko će da asfaltira ulice. Baš bih voleo da znam. U Leskovcu se otvaraju nova radna mesta. Za godinu dana smo otvorili 2.046 novih radnih mesta i povećali stopu zapošljivosti za 5,6 posto. To je misaona imenica bila za sve pre nas“, rekao je Cvetanović i dodao:

„Stanje u budžetu je takvo da već dve godine imamo preko 800 miliona dinara. Imaginarno je bilo to za sve one pre nas, biće i za one posle, i budite sigurni da nećemo staviti ni jedan dinar duga. Debele knjige će biti iza nas šta smo sve uradili novcem građana u Leskovcu. Mnogo škola, mnogo projekata, mnogo ulica, prilazi u grad… Kada sve to sakupite, to je zadatak nedostižan za sve one koji će doći.“

Zdravković mu je kazao da to i jeste problem, jer „pre vas ste bili vi na vlasti“, prenosi Direktno.

„Ali imamo jednu sreću. Posle vas nećete biti vi. Pre vas su bili upravo na vlasti bili ljudi koji sada sede sa vama u vlasti. Osamdeset posto direktora koji vode ovaj grad! Moj je problem što su i sada. Ali obećavam da ih neće biti posle vas. Vi ste te ljude prihvatili, a mi nećemo. Kada dođemo na vlast, mi ćemo da postavimo pitanje šta je to, na primer, gradio Bagdala. Nećemo da ćutimo. Postoji lek i za vas“, poručio je.

Cvetanović je nakon ove replike vidno burno reagovao.

„Baš da vidim koji ćete lek da mi prepišete. I da vam kažem, tačno je da sam sad na vlasti i biću gradonačelnik i narednih deset godina“, kazao je Cvetanović.

BONUS VIDEO Ponos i najlepši trg ili nešto treće: Fontana u Leskovcu koja je koštala stotine miliona ponovo u kvaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar