Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Dragan Đilas Skupština Srbije Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Verzija rezolucije Evropskog parlamenta koja se pojavila u javnosti sadrži najveći deo onoga što smo očekivali uz osnovni zahtev – poziv za slanje posebne misije.

Činjenica da prvi put u 12 godina nije u danu konstituisanja izabran predsednik skupštine, da nije bilo diplomatskog kora na balkonu i da će nastavak biti održan posle usvajanja rezolucije EP dovoljno govori o tome da režim ima ozbiljan problem zbog evidentne krađe izbora, kaže lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za Danas komentarišući današnju konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije i predlog rezolucije EP u koji su mediji imali uvid.

PROČITAJTE JOŠ...

“Tek kad vidimo.konačan tekst moći ću da komentarišem. Verzija koja se pojavila u javnosti sadrži najveći deo onoga što smo očekivali uz osnovni zahtev – poziv za slanje posebne misije”, kaže on povodom predloga rezolucije o izborima u Srbiji koja bi trebalo da bude usvojena 8. februara, a prenosi Danas.

Kada je reč o današnjoj konstitutivnoj sednici, Đilas navodi da je pokazala u kakvoj zemlji živimo i kakvi ljudi su izabrani za narodne poslanike.

“Nisam bio poslanik u prethodnom mandatu pa sam bio malo šokiran uvredama ili time što mi Marijan Rističević pokazuje na svoje međunožje i poziva da ne kažem na šta. Moje kolege, posebno Marinika Tepić to trpe godinama. Tu činjenicu ne može da pokrije to što sednicom predsedava neko kao uvaženi naučnik gospodin Radenović. Ne može on da skine prljavštinu sa Rističevića, Jovanova, Bakareca i slicnih nego oni uprljaju njega”, objašnjava on.

Kako zaključuje, činjenica da prvi put u 12 godina nije u danu konstituisanja izabran predsednik skupštine, da nije bilo diplomatskog kora na balkonu i da će nastavak biti održan posle usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta dovoljno govori o tome da režim ima ozbiljan problem zbog evidentne krađe izbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar