Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević optužio je opoziciju da je pokušala da upropasti konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije. On je na konferenciji rekao da je "opozicija podnela zakletvu pred svojim medijima, a ne pred građanima" označivši time kao naprijatelje one koji su tog dana izveštavali iz parlamenta.

Vučević je na konferenciji za štampu u holu Doma Narodne skupštine izjavio da su „oni koji uporno bacaju ljagu i senku na našu državu i narod“ danas izveli performans koji je ocenio kao svojevrstan vid fizičkog i verbalnog nasilja, prenosi N1.

Poslanici opozicije su, prema njegovim rečima, pokazali da za njih ne postoji jedna država i da nisu svi jednaki, već postoji manjinski deo naroda koji im je prihvatljiv i većinski koji im je, kako je rekao, neprihvatljiv.

„Sebi su dali za pravo da kažu da li je neko narodni poslanik ili ne, da li si izborni regularni ili ne“, rekao je Vučević ističući da je opozicija upravo na tim izborima osvojila svoje mandate.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ono što smo po prvi put videli je da neko ko je izabran ne polaže zakletvu preg grbom i zastavom, nego pred svojim medijima. Zakleli su se Šolakovim i Đilasovim medijima, a ne građanima Republike Srbije. Nisu se zakleli onima koji su ih birali, nisu se zakleli svojoj otadžbini“, rekao je Vučević.

Poručio je i da će državne institucije nastaviti da rade svoj posao, zastupaju svoju politiku, ali i, kako je rekao, čuvaju državne i nacionalne interese.

Podsetimo, početak konstitutivne sednice Skupštine Srbije bio je obeležen protestom poslanika koalicija „Srbija proviv nasilja“ i NADA.

Poslanici „Srbije protiv nasilja“ nosili su transparente: „Pokrali ste izbore“, „Poništite izbore“ i „Lopovi, vratite mandate“, dok su poslanici koalicije NADA istakli parole: „Izdaja vam neće proći, Kosovo je Srbija!“ i „Izborne ‘pobede’ plaćate kosovskim porazima.“

Tokom polaganja zakletve, poslanici te dve koalicije napustili su skupštinsku salu i zakletvu položili u holu.

Nakon potvrde mandata i polaganja zakletve, predsedavajući Stojan Radenović rekao je da je za danas rad završen.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare